νέαΟικονομίαπρωτοσέλιδο Β

Έκτακτο επίδομα σε υγειονομικούς | δικαιούχοι

Κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος στους υγειονομικούς.

Στην τροπολογία επισημαίνεται πως πρόκειται για έκτακτη, ακατάσχετη, οικονομική ενίσχυση, ίση προς το ήμισυ του καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού.

Θα καταβληθεί με τις αποδοχές του μηνός Δεκεμβρίου, σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό που για το κρίσιμο χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως και τις 30 Νοεμβρίου 2021 ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας.

Στο άρθρο 1 της τροπολογίας αναφέρονται αναλυτικά οι δικαιούχοι το επιδόματος, που είναι οι εξής:

Το πάσης φύσεως ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό που υπηρετεί σε όλα τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), τα στρατιωτικά νοσοκομεία (συμπεριλαμβανομένου του ΝΙΜΤΣ) και τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ.), στα Κέντρα Υγείας, στα αγροτικά ιατρεία, στο Ωνάσειο Καρδιοχεφουργικό Κέντρο, στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας δια της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ), στο Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού και στην Ψυχιατρική Μονάδα Κρατουμένων Κορυδαλλού και στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr