νέαΟικονομίαπρωτοσέλιδο Β

ΑΑΔΕ | έρχεται ειδικός ΚΑΔ για τις πολυκατοικίες – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι διαχειριστές

H Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με γνώμονα την ψηφιοποίηση των διαδικασιών για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του πολίτη δημιουργεί ειδικό ΚΑΔ για τους διαχειριστές πολυκατοικιών και κτηρίων, μετατρέπει αυτόματα στο ορθό τις λανθασμένες εγγραφές ΚΑΔ και ενημερώνει κατόχους με πιθανώς λανθασμένες εγγραφές ΚΑΔ, που δεν εντοπίζονται από το σύστημα, να προβούν σε διορθώσεις μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας «Τα αιτήματά μου».

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή:

Α) Δημιουργείται ειδικός ΚΑΔ 68.32.11.04 για τους διαχειριστές πολυκατοικιών και κτηρίων.

Β) Ενημερώνονται αυτόματα με το νέο ΚΑΔ 68.32.11.04 οι ΑΦΜ των πολυκατοικιών ή κτηρίων που εντοπίστηκαν από τα συστήματα της ΑΑΔΕ με λανθασμένη κατάταξη ΚΑΔ.

Γ) Λαμβάνεται μέριμνα για την αναδρομική διόρθωση, χωρίς πρόστιμο μέχρι 31.10.2022, πιθανόν λανθασμένων εγγραφών σε ΑΦΜ που έχουν αποδοθεί σε πολυκατοικίες και αφορούν στον δηλωμένο ΚΑΔ, ο οποίος είτε δεν έχει αντιστοιχηθεί σύμφωνα με την ΠΟΛ 1157/2008, είτε δεν συνάδει με τη διαχείριση κτηρίου.

Οι κάτοχοι αυτών των ΚΑΔ θα ειδοποιηθούν με mail να προβούν σε διόρθωση αποστέλλοντας σχετική δήλωση μέσω της Εφαρμογής Ψηφιακής Υποδοχής και Διαχείρισης Αιτημάτων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «Τα Αιτήματά μου».

Δ) Επιλύονται ζητήματα που προκύπτουν κατά τη διαδικασία διαλειτουργικότητας του πληροφοριακού συστήματος της ΑΑΔΕ με τα αντίστοιχα συστήματα των φορέων της Δημόσιας Διοίκησης.

Πηγή: euro2day.gr

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr