Υγείανέαπρωτοσέλιδο Α

Κέντρο Υγείας Κισάμου | Παράσταση διαμαρτυρίας από πολίτες για τα ελλείματα στελέχωσης

Περίπου 60 πολίτες συγκεντρώθηκαν το πρωί στο ΚΥ Κισάμου για να διαμαρτυρηθούν, ορμώμενοι από τα ελλείμματα στελέχωσης και λειτουργίας για τη δημόσια Υγεία.

Αφορμή ένα συμβάν πριν λίγες μέρες με τροχαίο στην Κίσαμο και θύμα έναν νεαρό. Αν και εκλήθη το Κέντρο Υγείας να στείλει ασθενοφόρο, η απάντηση κατά δήλωση του γονέα ήταν πως «δεν υπάρχει οδηγός», με αποτέλεσμα να πάει ο ίδιος το παιδί στο νοσοκομείο με δικό του μέσο.

Το θέμα ανακίνησε με βίντεο στα social ο Κισαμίτης υπεραθλητής Κώστας Βαρουχάκης. Για διαχρονικό πρόβλημα μίλησε ο διευθυντής του ΚΥ Κισάμου, Δημήτρης Ανυφαντάκης, ο οποίος υπογράμμισε «την ανάγκη για συνολική προσπάθεια και πίεση προς το κεντρικό κράτος». Ο δήμαρχος Κισάμου Γιώργος Μυλωνάκης ανέφερε ότι «έχουν κάθε δίκιο οι γονείς και οι πολίτες να διαμαρτύρονται, αλλά το ζήτημα δεν λύνεται με μια απλή δημοτική απόφαση. Είναι κάτι που βασανίζει την Κίσαμο πολλά χρόνια και παρόλο που είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την 7η ΥΠΕ και το υπουργείο παραμένει». Η στάση διαμαρτυρίας διήρκησε περίπου μια ώρα στον αύλειο χώρο του ΚΥ.

Να σημειωθεί ότι πριν από έναν χρόνο, στις εγκαταστάσεις της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης  πραγματοποιήθηκε η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής του νέου ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Κισάμου με το συνοδευτικό εξοπλισμό του.

Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr