«Η «αχίλλειος πτέρνα» του κορωνοϊού» | Ρουσσέτος Παναγιωτάκης

Ο Ρουσσέτος Παναγιωτάκης, μέσα από το έργο του: Εμβόλιο, η «αχίλλειος πτέρνα» του κορωνοϊού, μας μεταφέρει την ανθρώπινη αγωνία, την έγνοια για τον συνάνθρωπο, την πίστη προς την επιστήμη και την Ελπίδα.
Η τέχνη έχει δύναμη και συμμετέχει στον οικουμενικό διάλογο προβάλλοντας το μήνυμα του εμβολιασμού που επιβεβαιώνει την ανθρώπινη – την επιστημονική δυνατότητα και χαρίζει την ελπίδα. «…ότι μπορεί να γλιτώσουμε απ’ αυτήν την λαίλαπα, απ’ αυτή τη μάστιγα που είμαστε τώρα δυο χρόνια περίπου, που μας ταλανίζει»

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: «ΚΟΙΠΟΔΙ» ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΙΚΟΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΡΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ.

Υπεύθυνο Δ.Σ. για την παραγωγή: Γιάννης Κομονταχάκης, Ελένη Μαραγκάκη, Μάνος Μαρκογιαννάκης, Ζαχαρίας Αμανάκης, Στέλλα Γαλανάκη, Μαρίνα Λιούτα, Γιώργος Κρασσάς.
ΒΙΝΤΕΟ – ΜΟΝΤΑΖ : Γιώργης Πακιουφάκης (REACTOR) Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Άρης Γάρος ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Το ΚΟΙΠΟΔΙ, ως συλλογικός φορέας συντάσσεται στον αγώνα αντιμετώπισης της πανδημίας μαζί με τους υγειονομικούς, τους οργανισμούς, τους φορείς και τους πολίτες.

Το έργο του Ρουσσέτου Παναγιωτάκη: «Εμβολιασμός – η Αχίλλειος πτέρνα της πανδημίας» ή και αλλιώς «Θάνατος στον θάνατο!» (2021) είναι ακρυλικό σε καμβά, σε διαστάσεις 90Χ70.

Ο Κρητικός ζωγράφος – εικαστικός Ρουσσέτος Παναγιωτάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και σπούδασε ζωγραφική και γραφικές τέχνες. Η Κρητική Μυθολογία δεσπόζει στο έργο του ανάμεσα σε πολλούς άλλους σταθμούς. Τα ζωγραφικά του έργα διαθέτουν ζωντάνια, κίνηση, μοναδική χρωματική έκφραση. Μέσα από το έργο του ιστορεί με γνώση, έμπνευση και συναίσθημα αποτυπώνοντας με την προσωπική του οπτική πανανθρώπινα μηνύματα, οράματα, αξίες και ιδανικά. Το ΚΟΙΠΟΔΙ αποτελεί συλλογικό φορέα – Δίκτυο των κοινωνικών, πολιτιστικών και οικολογικών φορέων που δραστηριοποιούνται και εδρεύουν στον Δήμο Χερσονήσου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Μοιραστείτε την είδηση