ΕΦΕΤ | ανακαλείται χούμους λόγω σαλμονέλας
Σε άμεση ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων προϊόντων χούμους από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από εργαστηριακούς ελέγχους, κατά τους οποίους ανιχνεύθηκε το βακτήριο της σαλμονέλας σε πρώτη ύλη που χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή των συγκεκριμένων προϊόντων.

Με βάση τα παραπάνω ευρήματα και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, ο ΕΦΕΤ απευθύνει αυστηρή σύσταση προς το καταναλωτικό κοινό, να μην τα καταναλώσουν.
Η ανακοίνωση:
Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα προϊόντα με ονομασία πώλησης «ΧΟΥΜΟΥΣ» της εταιρείας ΑΜΒΡΟΣΙΑ Α.Ε. αλλά και προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας που αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα, με τις αντίστοιχες εμπορικές ονομασίες, τις συσκευασίες, τους αριθμούς παρτίδας και τις ημερομηνίες «ανάλωσης έως» (βλ. φωτογραφίες),
– να μην τα καταναλώσουν καθώς ο ΕΦΕΤ (Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας), ενημερώθηκε από την ίδια την εταιρεία ΑΜΒΡΟΣΙΑ Α.Ε. ότι στο πλαίσιο αυτοελέγχου της,
– διαπιστώθηκε, μετά από μικροβιολογική ανάλυση, η παρουσία Salmonella spp σε παρτίδα πρώτης ύλης (ταχίνι) που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή παρτίδων προϊόντων «ΧΟΥΜΟΥΣ» και προχώρησε σε ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων.


