«Δημόσια υγεία ώρα μηδέν»: Πανελλαδική απεργία

Πανελλαδική πανυγειονομική 24ωρη απεργία πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαίου 2019 έπειτα από ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με σύνθημα «δημόσια υγεία ώρα μηδέν».

Τι αναφέρει η ΠΕΔΗΝ: «Η δημόσια υγεία χρειάζεται επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και στις υποδομές για να πάψουν οι πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους είτε συμμετοχή είτε όλα τα έξοδα».
«Με 5,2% δημόσιες δαπάνες υγείας που θα παραμείνουν καθηλωμένες με βάση τις δεσμεύσεις έως το έτος 2022 δεν μπορεί να αναταθεί η δημόσια υγεία» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία θα συγκεντρωθούν στις 9:00 στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Σχετικά με τις ελλείψεις σε προσωπικό η ΠΟΕΔΗΝ, αναφέρει ότι “με βάση το ESYnet πληροφοριακό σύστημα του υπουργείο Υγείας το προσωπικό των νοσοκομείων σήμερα είναι 6.000 λιγότεροι σε σχέση με το έτος 2014”.

Καταλήγει ότι “τα νοσοκομεία οφείλουν 800.000 ρεπό και άδειες στο νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο λαμβάνει μισθούς πείνας:

Μοιραστείτε την είδηση