Πρωί συνομιλεί με υπουργούς, απόγευμα βάζει γκολ στο τοπικό | Γιώργος Μπέκας

Ο Γιώργος Μπέκας θα κλείσει τα 18, στις 31 Δεκεμβρίου. Μαθητής της 3ης Λυκείου του ΓΕΛ Κισάμου, προετοιμάζεται φέτος για τις πανελλήνιες με στόχο μια θέση στα ΤΕΦΑΑ καθότι όπως λέει, αγαπά πολύ τον αθλητισμό.

Είναι ο μικρός γιος του Βασίλη Μπέκα, (καταγωγή από τα Ιωάννινα) και της Κισαμίτισας, Καλλιόπης Αντωνογιαννάκη.
Ο μεγάλος αδελφός του Γιώργου ο Δημήτρης, σπουδάζει στο Ηράκλειο Λογιστική, αλλά κι εκείνος έχει το «μικρόβιο» της μπάλας και παρακολουθεί σεμινάρια προπονητικής.

Τι ονειρεύεσαι, τι αγαπάς να κάνεις;

«Όταν ήμουν μικρότερος θεωρούσα σίγουρο ότι θα γίνω ποδοσφαιριστής κάτι που όσο μεγαλώνω, μάλλον απομακρύνεται. Σίγουρα θα ασχολούμαι πάντα με τον αθλητισμό αφού μου αρέσει και ελπίζω έστω, να γίνω προπονητής».

Ο πατέρας των δυο αγοριών, εργάζεται σε τοπική βιοτεχνία επίπλων, ως μηχανοξυλουργός και η μητέρα τους ως λογίστρια στην Κισάμο.

Από τον Οκτώβρη μάλιστα, ο Γιώργος ψηφίστηκε και εξελέγη από τους συμμαθητές του, πρόεδρος του 15μελούς Συμβουλίου και τους εκπροσωπεί, όπου και όποτε χρειάζεται. Τελευταία, έχει χρειαστεί αρκετές φορές να τοποθετηθεί δημόσια, για το μείζον θέμα της σχολικής στέγης. Έφτασε μάλιστα να θέτει ερωτήματα στον υφυπουργό Β. Διγαλάκη, ακόμα να συνομιλεί με τον δήμαρχο Γ. Μυλωνάκη και να «οδηγεί» ομάδα μαθητών στο Δημοτικό Συμβούλιο για παρεμβάσεις.
Επίσης, συμμετείχε με τον «συνάδελφό» του, Θοδωρή Τζανουδάκη, του ΕΠΑΛ, στην έκτακτη εκπομπή του biskotto.gr για τα σχολεία και με ωριμότητα ενηλίκου συνιστά «ψυχραιμία και υπομονή στις οικογένειες και τα παιδιά, τίποτα δε γίνεται σε μια μέρα».

Στη συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας
Με τον έτερο πρόεδρο του ΕΠΑΛ, Θοδωρή Τζανουδάκη,
στην πρώτη τους επαφή με τον υφυπουργό τον Οκτώβρη

Το απόγευμα ο Γιώργος Μπέκας μετατρέπεται σε αθλητή. Είναι βασικό στέλεχος και εκ των αρχηγών της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΚΙΣΑΜΙΚΟΥ και πολλές φορές σκοράρει κιόλας.

Πως διαχειρίζεσαι αυτή την διπλή ιδιότητα και πως αποφορτίζεις την ένταση του εκπροσώπου των μαθητών πριν μπεις στο γήπεδο;

«Στο σχολείο σκέφτομαι ότι πρέπει να μεταφέρω όταν μου δίνεται η ευκαιρία, τα αιτήματα των συμμαθητών μου, αφού προηγουμένως τα έχουμε συζητήσει. Στο γήπεδο είναι άλλος κόσμος για μένα, προσαρμόζομαι πολύ εύκολα γιατί αγαπώ το ποδόσφαιρο, τον ΚΙΣΑΜΙΚΟ και τους συμπαίκτες μου».

Η σημερινή ημέρα μάλιστα, θα του μείνει σίγουρα χαραγμένη για πολλά χρόνια, καθότι το πρωί στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κισάμου κατέθετε αιτήματα στον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και το απόγευμα έβαζε γκολ στα τοπικά με την φανέλα του ΚΙΣΑΜΙΚΟΥ.

Με το «δελφίνι» στο στήθος στον Ταυρωνίτη

«Είναι πράγματι πολύ περίεργο όλο αυτό και η σημερινή μέρα ήταν ιδιαίτερη. Το καλό είναι ότι φαίνεται να προχωράει και η λύση της δημιουργίας ενός νέου σχολικού συγκροτήματος και επίσης ο ΚΙΣΑΜΙΚΟΣ νίκησε με μεγάλο σκορ», λέει και δείχνει πολύ χαρούμενος.

Το biskotto.gr του εύχεται καλή σταδιοδρομία, καλή επιτυχία στις Πανελλήνιες και καλούς αγώνες στα γήπεδα χωρίς τραυματισμούς.

Και ο ίδιος θα θυμάται σίγουρα για χρόνια πως η 7η Δεκεμβρίου 2019 ήταν χωρίς καμία αμφιβολία η μέρα του…

Με τον αδερφό του Δημήτρη Μπέκα
Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr

    Νικόλας Σεγρεδάκης έχει δημοσιεύσει 1613 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Νικόλας Σεγρεδάκης