γενικάνέαπρωτοσέλιδο ΑΤουρισμός

Θα χαθεί το 38,1% της παγκόσμιας αεροπορικής κίνησης | κορωνοϊός

To 38,1% της παγκόσμιας αεροπορικής επιβατικής κίνησης, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 3,6 δισ. επιβάτες, θα χαθεί σε σύγκριση με την προβλεπόμενη κίνηση πριν από την έξαρση της πανδημίας, σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI), το οποίο εξετάζει τον οικονομικό αντίκτυπο του COVID-19 στα αεροδρόμια ανά τον κόσμο.

Αυτή η πτώση στον αριθμό των επιβατών και η ακύρωση των πτήσεων θα εξακολουθήσουν να οδηγούν σε μειωμένα έσοδα τα αεροδρόμια παγκοσμίως. Ενώ η βιομηχανία αναμενόταν να παράγει περίπου 172 δισ. δολάρια, τώρα προβλέπεται ότι θα μπορούσε να χάσει περίπου το 45%, δηλαδή 76 δισ. δολάρια μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

«Μια μείωση αυτού του μεγέθους για τα αεροδρόμια παγκοσμίως αντιπροσωπεύει μια υπαρξιακή απειλή», δήλωσε η γενική διευθύντρια της ACI, Άνγκελα Γκίτενς.

«Μια γρήγορη και αποτελεσματική οικονομική βοήθεια από τις κυβερνήσεις είναι απαραίτητη για την προστασία εκατομμυρίων θέσεων εργασίας και για να δώσει στον κλάδο μεγαλύτερες πιθανότητες να αντιμετωπίσει τη θύελλα και να ανακάμψει γρήγορα. Ο κλάδος έχει αντιμετωπίσει απώλειες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2020, αλλά τώρα προβλέπεται ότι ο αντίκτυπος του COVID-19 θα επεκταθεί όχι μόνο στο δεύτερο τρίμηνο του 2020 αλλά και στο δεύτερο μισό του έτος», τόνισε και συμπλήρωσε: «Οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες στον κλάδο των αερομεταφορών συμφωνούν ότι η ανάκαμψη μπορεί να διαρκέσει από ένα χρόνο έως 18 μήνες για να φθάσει τα επίπεδα της κυκλοφορίας πριν από την κρίση».

Όσον αφορά τις προοπτικές ανάκαμψης, η ACI επεσήμανε ότι είναι εύλογο να προβλεφθεί ταχύτερη ανάκαμψη της εσωτερικής επιβατικής κίνησης. Ωστόσο, στην περίπτωση της διεθνούς επιβατικής κίνησης, η περίοδος ανάκαμψης θα διαρκέσει περισσότερο, καθώς τα κράτη θα βγουν από την τρέχουσα κρίση σε διαφορετικές χρονικές στιγμές με διαφορετικούς ρυθμούς χαλάρωσης των πρόσφατα επιβληθέντων περιορισμών.

Πηγή: tourismtoday.gr

Μοιραστείτε την είδηση

Μαρία Αριανούτσου

Φιλόλογος - Δημιουργική Γραφή