Αριθμός επιβατών σε ταξί και αερομεταφορές | Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Πολύ σύντομα θα επιτρέπεται και δεύτερος επιβάτης σε ταξί, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του AΝΤ1, προαναγγέλλοντας ότι θα υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον υφυπουργό Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη και τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Προστασίας του Πολίτη.

Αεροπορικές πτήσεις

Σχετικά με το πότε θα ξεκινήσουν ξανά οι πτήσεις από και προς την Ελλάδα, ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι θα παρουσιαστεί μέχρι τα μέσα Μαΐου ένα συγκεκριμένο πανευρωπαϊκό σχέδιο, το οποίο θα ξεκαθαρίσει πότε θα ανοίξουν οι αερομεταφορές. Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα ήδη έχει αρχίσει συνομιλίες για διμερείς συμφωνίες με χώρες όπως το Ισραήλ και η Κύπρος, στις οποίες υπάρχουν λίγα κρούσματα. «Θέλουμε μία χρυσή τομή: Την ασφαλή μεταφορά των επιβατών και να μη βάλουμε σε ρίσκο τη δημόσια υγεία», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής, όσον αφορά στις πτήσεις εξωτερικού.

Όσον αφορά στις πτήσεις εσωτερικού, προανήγγειλε ότι στις 18 ή στις 25 Μαΐου, ανάλογα με την πορεία του ιού και τις εισηγήσεις των ειδικών, η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις της.

Υπενθύμισε επίσης ότι η Ελλάδα έχει προτείνει υγειονομικό πιστοποιητικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το οποίο ο κάθε ταξιδιώτης θα έχει κάνει ένα τεστ 48 ή 72 ώρες πριν πετάξει, για να μειωθεί η πιθανότητα διασποράς του κορωνοϊού.

Μοιραστείτε την είδηση