Ελλάδανέαπρωτοσέλιδο Β

Μαρουσάκης: «προ των πυλών κακοαιρία τύπου «Π» – ποιες περιοχές θα «χτυπήσει»

Αλλάζει ο καιρός την ημέρα των «Φώτων» καθώς πλησιάζει στη χώρα νέα κακοκαιρία, τύπου «Π», σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Αρχικά, για σήμερα, Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αίθριος, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα. Συννεφιές θα υπάρχουν προς τα δυτικά και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδευτούν από λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με μέτριες και τοπικά ισχυρές εντάσεις και η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 17 και τοπικά 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεοφάνεια: Πότε ξεκινά η κακοκαιρία – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αύριο, Παρασκευήπαραμονή των «Φώτων» ο καιρός θα είναι καθαρός με ηλιοφάνεια και καλές θερμοκρασίες, με λίγες κατά τόπους συννεφιές οι οποίες ίσως δώσουν κάποιες πρόσκαιρες βροχές, προς το βόρειο Ιόνιο.

Το Σάββατοανήμερα των «Φώτων», ο καιρός θα αρχίσει να επιδεινώνεται από το απόγευμα και μετά, με αποτέλεσμα να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και στη συνέχεια σταδιακά τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν πιο ανατολικά για να επηρεάσουν και άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στους νοτιάδες που θα πνέουν με ένταση 7-8 μποφόρ σε Ιόνιο και Αιγαίο.

Κακοκαιρία τύπου «Π»

Την Κυριακή, θα είναι έντονοι οι χρωματισμοί και θα έχουμε καιρό τύπου «Π». Έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν στα δυτικά, τα βόρεια και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Θα υπάρξει μια «τρύπα», μια εξασθένηση των φαινομένων στο εσωτερικό του γράμματος «Π», δηλαδή στην ανατολική Στερεά, στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Τα εντονότερα φαινόμενα αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα, όπου αναμένεται να πέσουν 40-50 χιλιοστά βροχής, ενώ αντίστοιχο θα είναι το σκηνικό κατά τόπους και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr