«Επιστρέφουμε με προσοχή, μένουμε υπεύθυνοι και ασφαλείς» | διάγγελμα Μητσοτάκη για το αύριο

Το σχέδιο μετάβασης στη νέα κανονικότητα με την σταδιακή άρση των μέτρων που πάρθηκαν για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού, παρουσίασε με διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός, Κυριακός Μητσοτάκης

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, η αρχή θα γίνει στις 4 Μαΐου όπου, μεταξύ άλλων, θα απελευθερωθεί και η μετακίνηση των πολιτών εντός νομού με την κατάργηση του SMS στο 13033 αλλά και της γραπτής άδειας για μετακινήσεις.

Η ατομική άθληση θα επιτρέπεται στους ανοικτούς χώρους και στη θάλασσα αλλά οι οργανωμένες παραλίες θα παραμένουν ακόμα κλειστές. Την ίδια μέρα θα λειτουργήσουν και ορισμένα είδη καταστημάτων και υπηρεσιών: Βιβλιοπωλεία, ηλεκτρονικά είδη, ΚΤΕΟ και καταστήματα αθλητικών ειδών, όπως και τα κομμωτήρια, πάντα όμως με ραντεβού.

Το υπόλοιπο λιανεμπόριο θα επανεκκινήσει την Δευτέρα 11 Μαΐου, εκτός των εμπορικών κέντρων. Αυτά θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου.

Σε όλα τα καταστήματα θα ισχύουν όροι που θα περιορίζουν την πυκνότητα των επισκεπτών. Και θα λαμβάνονται αυστηρά μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης στις εκκλησίες.

Αναλυτικά, για την άρση μέτρων και το άνοιγμα στις εκκλησίες, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε:

«Ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο και τον κλήρο για την κατανόηση και τη συνεργασία μας. Δεν ήταν εύκολη για κανέναν μας η εμπειρία του φετινού Πάσχα. Αποδείχθηκε, όμως, ότι ήταν αναγκαία για όλους.

  • Από τις 4 Μαΐου οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία.
  • Και από την Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες.

Πάντα όμως με αυστηρούς κανόνες που θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα».

Δείτε αναλυτικά το διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη:

Μοιραστείτε την είδηση