Εκλογές 2023νέαπρωτοσέλιδο Α

Κρήτη | οι Δήμοι που στήνουν κάλπες για β’ γύρο την Κυριακή

Σε 3 δήμους της Κρήτης, θα επαναληφθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, προκειμένου να αναδειχθεί η νέα Δημοτική Αρχή.

Συγκεκριμένα ο δήμος Χερσονήσου στο Ηράκλειο και οι δήμοι Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου στήνουν και πάλι κάλπες για β γύρο εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι στον β’ γύρο οι πολίτες δεν θα βάζουν σταυρό προτίμησης.

Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί από τις 7 π.μ. έως τις 7 μ.μ. στα ίδια εκλογικά τμήματα με την προηγούμενη Κυριακή.

Τι έγγραφα χρειάζομαι για να ψηφίσω;

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν με αστυνομική ταυτότητα (φυσική ή ψηφιακή), διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Εάν έχουν αλλάξει τα προσωπικά τους στοιχεία (π.χ. μεταβολή επωνύμου λόγω γάμου/διαζυγίου), θα πρέπει να προσκομίσουν και τα σχετικά δικαιολογητικά. Στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα.

Πώς μπορώ να μάθω που ψηφίζω;

Οι εκλογείς μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για τον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος από την εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις» του Υπουργείου Εσωτερικών στην ηλεκτρονική διεύθυνση mpp.ypes.gov.gr, από το τηλεφωνικό κέντρο του Υπουργείου Εσωτερικών στον αριθμό 2131361500 καθώς και από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και τους Δήμους.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr