Εκλογές 2023νέαπρωτοσέλιδο Α

Κρήτη | οι 3 Δήμοι που οδηγούνται σε δεύτερες εκλογές

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στους περισσότερους Δήμους της Κρήτης, καθώς σε 21 από τους 24, τα ποσοστά «έδειξαν» δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή.

Από την πρώτη Κυριακή εξελέγησαν οι δήμαρχοι των Νομω΄ν Χανίων και Ρεθύμνης,

Από την άλλη, στο Ηράκλειο, ο δήμος που οδηγείται σε δεύτερες εκλογές είναι αυτός της Χερσονήσου.

Ο πρώτος υποψήφιος, Ζαχαρίας Δοξαστάκης, συγκέντρωσε ποσοστό ύψους 42,09% Ο αμέσως επόμενος υποψήφιος και πρώην δήμαρχος Χερσονήσου, Ιωάννης Σέγκος, βρέθηκε στη δεύτερη θέση, συγκεντρώνοντας 30,14%.

Παράλληλα, σε δεύτερες εκλογές οδηγείται το Λασίθι, κατά το ήμισυ.

Στο δήμο Αγίου Νικολάου, με 22.693 εγγεγραμμένους και με συμμετοχή που ανήλθε στο 62,96%, κανένας από τους 4 υποψήφιους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το προαπαιτούμενο ποσοστό για την εκλογή του.

Ο υποψήφιος που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους είναι ο Εμμανουήλ Μενεγάκης, ο οποίος ωστόσο με ποσοστό 36,30% απείχε 6,7 ποσοστιαίες μονάδες για να εκλεγεί, ενώ ο δεύτερος της εκλογικής αναμέτρησης, Θωμάς Χαριτάκης, συγκέντρωσε ποσοστό 34,17%. Ο δήμος Αγίου Νικολάου, συνεπώς, οδηγείται σε δεύτερες εκλογές με τους δύο πρώτους υποψηφίους να σημειώνουν διαφορά ύψους μόλις 2,13%.

Τέλος, ο δήμος Ιεράπετρας επίσης δεν κατόρθωσε να εκλέξει δήμαρχο από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση.
Το μεγαλύτερο ποσοστό που κατόρθωσε να συγκεντρώσει υποψήφιος, είναι αυτό του Ιωάννη Γουλιδάκη με 36,48%. Ακολουθεί με ελάχιστη διαφορά 0,98 μονάδων ο Εμμανουήλ Φραγκούλης, με 35,50%, ενώ ο πρώην Δήμαρχος Ιεράπετρας, Θεοδόσης Καλαντζάκης, έρχεται τρίτος, με ποσοστό 24,35%.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr