Εκλογές 2023νέαπρωτοσέλιδο Β

Γιάννης Μαλανδράκης: «περήφανος για το έργο μας σε όλο τον Δήμο Πλατανιά»

«Περήφανος για το πολύπλευρο έργο της ομάδας του στον Δήμο Πλατανιά τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, έργο διακριτό και πολυεπίπεδο, το οποίο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει», δήλωσε ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Γιάννης Μαλανδράκης, κατά τη διάρκεια της κεντρικής του ομιλίας, που πραγματοποιήθηκε στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού του, «Αυτοδιοικητική Συνεργασία Πολιτών», στο Γεράνι.

Η ανακοίνωση του συνδυασμού του κ. Μαλανδράκη αναφέρει:

«Παρουσία πολλών εκατοντάδων φίλων και υποστηρικτών του συνδυασμού του, οι οποίοι επαίνεσαν πολλές φορές, με το ζεστό χειροκρότημα τους, τον υποψήφιο Δήμαρχο Πλατανιά για τον πλούσιο απολογισμό έργου, ο κ. Μαλανδράκης παρουσίασε και τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας, με μια σειρά από μεγάλα και μικρότερα έργα και παρεμβάσεις, που βελτιώνουν ακόμα περισσότερα και τις 4 Δημοτικές Ενότητες και τα οποία εντάσσονται στον στρατηγικό σχεδιασμό για ένα σύγχρονο και ισχυρό Δήμο, που καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών του και βελτιώνει διαρκώς την ποιότητα της ζωής τους σε όλο του το εύρος.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μαλανδράκης: «την επόμενη πενταετία ιδιαίτερη έμφαση και ακομα μεγαλύτερο βάρος δίνουμε στα ζητήματα της καθημερινότητας, στην ολοκλήρωση των έργων υποδομής που είναι σε εξέλιξη και στη δρομολόγηση νέων, στην εκτέλεση πρόσθετων έργων πολιτικής προστασίας, ενεργειακής αναβάθμισης, προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος, καθώς επίσης στη διαρκή αναβάθμιση των κτιριακών μας υποδομών και των αθλητικών εγκαταστάσεων, σε πρωτοβουλίες και δράσεις για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα, του τουρισμού και του πολιτισμού, σε στοχευμένες παρεμβάσεις αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στον Δήμο μας και φυσικά, στην περαιτέρω στήριξη και ανάπτυξη ενός ευρέος πλέγματος κοινωνικών δράσεων, στο πλαίσιο της πολιτικής πρόνοιας που εφαρμόζει ήδη ο Δήμος με αποτελεσματικότητα»

«Είμαι μπροστά σας γιατί έχω να σας παρουσιάσω έργο, έργο που αξίζει και πρέπει να συνεχιστεί», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μαλανδράκης, κάνοντας έναν περιεκτικό απολογισμό όσων έγιναν σε μια σειρά από τομείς την περίοδο 2019-2023 (υποδομές, αποκατάσταση καταστροφών, μελέτες για την επόμενη μέρα, ακίνητη περιουσία, ΔΕΥΑΒΑ, προστασία περιβάλλοντος, κοινωνική αλληλεγγύη, ψηφιακή εποχή, πρωτογενής τομέας, τουρισμός, πολιτισμός, αθλητισμός και στήριξη της νέας γενιάς).

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μαλανδράκης στα εμβληματικά έργα που είτε έγιναν είτε ήδη υλοποιούνται είτε θα ξεκινήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα, μέσα από Προγραμματικές Συμβάσεις και εκπόνηση Μελετών από το Δήμο Πλατανιά, σε συνεργασία όπου απαιτούνταν, με την Περιφέρεια Κρήτης και τα συναρμόδια Υπουργεία, με τη συνδρομή και των τοπικών Βουλευτών.

Σε αυτά περιλαμβάνεται η νέα γέφυρα του ποταμού Κερίτη στον Αλικιανό (7.520.000 €), η ανακατασκευή, επέκταση και αντιδιαβρωτική προστασία του λιμανιού Κολυμβαρίου (6.500.000 €), η αναβάθμιση του βιολογικού ΔΕΥΑΒΑ, με την επέκταση της δυναμικότητάς του για την κάλυψη των αναγκών 100.000 ισοδύναμων κατοίκων (8.500.000 €), η αντιπλημμυρική προστασία με έργα διευθέτησης του ποταμού Ταυρωνίτη (15.000.000 €), η ανακατασκευή – διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και ο νέος ηλεκτροφωτισμός στο τμήμα Μάλεμε – Κολυμβάρι, (4.513.000 €), η ολοκλήρωση της μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας της Δημοτικής Κοινότητας Πλατανιά στο σύνολό της, βόρεια και νότια της Παλαιάς Εθνικής Οδού, με παράλληλο έργο ανάπλασης των οδών της, (7.500.000 €), η αναβάθμιση των υποδομών στον χώρο του πρώην γηπέδου στον Πλατανιά (1.500.000 €) έργο προς δημοπράτηση, η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης, μέσης και χαμηλής τάσης, στην Τοπική Κοινότητα Πλατανιά (1.200.000 €) έργο που έχει ήδη συμβασιοποιηθεί και ξεκινά η κατασκευή του άμεσα και η ανακατασκευή της Π.Ε.Ο. σε όλο το μήκος της από τον Πλατανιά έως το Κολυμβάρι (2.300.000 €).

Αναφερόμενος στις μεγάλες καταστροφές του Φεβρουαρίου 2019 από τις δύο θεομηνίες, ο κ. Μαλανδράκης τόνισε ότι «καταφέραμε και κάναμε την κρίση, ευκαιρία, παρότι βιώσαμε για 2 έτη και την κρίση της πανδημίας δεν μείναμε στάσιμοι κάναμε έργο και προτάξαμε όχι απλά την πρόχειρη και επιδερμική αντιμετώπιση των μεγάλων ζημιών, αλλά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μεγάλων και σύνθετων έργων αποκατάστασης, με τεχνικά χαρακτηριστικά θωράκισης των περιοχών, που λαμβάνουν υπόψη τους τα σημερινά δεδομένα της κλιματικής κρίσης.»

«Σε αυτή τη διαδρομή αξιοποιήθηκε κάθε πιθανό χρηματοδοτικό εργαλείο», πρόσθεσε ο κ. Μαλανδράκης, ο οποίος τόνισε ότι «υπήρξε απόλυτα διαφανής, χρηστή και ορθή διαχείριση των ίδιων πόρων του Δήμου, γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε με εύσημα, μετά από τακτικό έλεγχο που διενήργησε το Υπουργείο Οικονομικών.»

Ο κ. Μαλανδράκης επισήμανε, ακόμη, πως «έχουμε αποδείξει από την πρώτη στιγμή ότι συνεργαζόμαστε συνειδητά,με συνέπεια διαχρονικά με την πολιτεία και τους εκπροσώπους της σε τοπικό επίπεδο, επιδιώκοντας έργα για το κοινό και το δημόσιο συμφέρον των πολιτών και του τόπου ευρύτερα” και εξήρε το έργο και την προσφορά των συνεργατών και των δημοτικών υπαλλήλων, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά, καθώς, όπως είπε, πολλοί “..ξεπερνούν την τυπική υποχρέωση του υπαλλήλου και προσφέρουν ουσιαστικά στην προώθηση των έργων και των υπηρεσιών για τον δημότη».


Καταλήγοντας, ο κ. Μαλανδράκης αναφέρθηκε στην ομάδα του, λέγοντας ότι «στον συνδυασμό μας προστέθηκαν έμπειρα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και νέες και νέοι που ασχολούνται για πρώτη φορά με τα κοινά, πράγμα ελπιδοφόρο για την πρόοδο του τόπου μας. Συνδυάζουμε την εμπειρία με τον ενθουσιασμό και την όρεξη για προσφορά. Στη νέα μας Αυτοδιοικητική διαδρομή δεν είναι ανάμεσά μας ένας καλός φίλος και για χρόνια συνοδοιπόρος, αυτοδιοικητικός, με μεγάλη προσφορά στην τοπική κοινωνία, ο Γιάννης Μαλακωνάκης», κατέληξε ο κ. Μαλανδράκης.

Ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων.

ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΠΟΚΕΑΣ: ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον κ. Μαλανδράκη προλόγισε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Ηρακλείου Μενέλαος Μποκέας, ο οποίος χαρακτήρισε τον Δήμαρχο Πλατανιά, «δάσκαλο» και «πρότυπο αυτοδιοικητικού», τονίζοντας ότι ήταν πάντα «παρών, ακούραστος, εργατικός, διεκδικητικός και πάνω από όλα ενωτικός».

«Με τον Γιάννη Μαλανδράκη, έναν Δήμαρχο αποτελεσματικό, με ευθύνη λόγων και έργων, μας συνδέει κοινή προσέγγιση για έναν Δήμο που λειτουργεί ολιστικά. Έναν Δήμο που μελετά, διεκδικεί και τελικά πετυχαίνει να θωρακίσει ουσιαστικά τον τόπο. Τα τελευταία 4 χρόνια υπήρξαν δύσκολα για όλους μας. Η πανδημία δημιούργησε πρωτόγνωρες δυσκολίες και πρωτοφανείς συνθήκες. Ταυτόχρονα, η κλιματική αλλαγή έδειξε το σκληρό της πρόσωπο. Όμως ο Πλατανιάς έχει έναν Δήμαρχο που δηλώνει πάντα παρών, που έχει δοκιμαστεί και έχει αποδείξει ότι μπορεί. Με σωστά και σταθερά βήματα. Με όραμα, γνώση, εμπειρία, ενότητα και αποτελεσματικότητα. Αυτός είναι ο Γιάννης Μαλανδράκης και ο Πλατανιάς μπορεί να είναι περήφανος για τον Δήμαρχό του», είπε ο κ. Μποκέας

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr