Εκλογές 2023νέαπρωτοσέλιδο Α

Γ. Μυλωνάκης: «Θέλετε αξιοπιστία και πλάνο ή το δίδυμο των ιδιωτικών συμφερόντων;»

Ο κ. Μυλωνάκης κατά την κεντρική του ομιλία απόψε και απευθυνόμενος στους πολίτες, επανέφερε το δίλημμα της ρητορικής του λέγοντας χαρακτηριστικά: «θέλετε Μυλωνάκη με την αξιοπιστία της ομάδας του να διοικήσει ξανά και να πάει τον δήμο μας μπροστά, ή το δίδυμο Τσατσαρωνάκη – Σταθάκη;»

Στο κέντρο της πόλης από την πλατεία Τζανακάκη, ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Κισάμου, επικεφαλής του συνδυασμού «Κίσαμος Πρωτεύουσα Δύναμη», έκανε διεξοδική αναφορά σε όσα κατά τη διοίκησή του έγιναν αλλά και σε εκείνα που σχεδιάζονται για την επόμενη πενταετή δημαρχιακή θητεία.

«Την τελευταία τετραετία βάλαμε ξανά μπροστά την μηχανή, τώρα θα κάνουμε πράξη όλα όσα δρομολογήσαμε», τόνισε.

«Πάντα βέβαια, με την δική σας στήριξη, που σε τέσσερις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις μου την δώσατε τόσο απλόχερα, τόσο ξεκάθαρα, τόσο εντυπωσιακά. Με τιμάτε πάντα και δεν το ξεχνώ ποτέμε ξέρετε και σας ξέρωκανείς και τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει τις σχέσεις καρδιάς, τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουμε μεταξύ μας. Και θέλω ακόμα να ξέρετε, πως ο Γιώργος ο Μυλωνάκης θα παλεύει πάντα για εσάς, από όποια θέση και αν βρίσκεται, όχι μόνο στην επόμενη 5ετία, αλλά σε όλη του την ζωή».


Ακολούθως ο κ. Μυλωνάκης αναφέρθηκε στους συνεργάτες του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αισθάνεται πολύ τυχερός για την ομάδα που έχει δημιουργήσει.

«Είστε οι άνθρωποί μου και είμαι ο άνθρωπός σας.

Και δεν είναι μόνο ο Γιώργος Μυλωνάκης, είναι και οι συνεργάτες του.

Τους ξέρετε καλά, είναι οι παλαιότεροι που έχουν κάνει τόσα για τον τόπο μας, είναι όμως και οι τόσοι πολλοί νέοι που με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους και την συμμετοχή τους.

Αύριο το πρωί οποίος θέτει σε αμφισβήτηση τη διαχείρηση μας να πάει στον εισαγγελέα

Πάντα είχα την φήμη ότι είχα καλούς συνεργάτες, που θα τους ήθελε κάθε δήμαρχος στο πλευρό του.

Αυτό όμως που συμβαίνει τώρα, πραγματικά δεν έχει προηγούμενο.

Δίπλα στους ανθρώπους που πορευτήκαμε τόσα χρόνια μαζί, προστέθηκαν πολλοίπάρα πολλοί ακόμα καταξιωμένοι δημότες μας.

Από όλες τις ηλικίες, από όλες τις περιοχές, από όλη την κοινωνία του δήμου Κισάμου.

Ξέρουν όλοι ότι κρίνεται το μέλλον του τόπου, ξέρουν ποιους έχουμε απέναντί μας.

Για τον λόγο αυτό, βγαίνουν όλοι μπροστά, παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και αυτή είναι η μεγαλύτερη εγγύηση για ένα καλύτερο μέλλον.

Και θέλω να τονίσω κάτι πολύ σημαντικό κατά την γνώμη μου.

Δεν δυσκολεύτηκα να πείσω τους νέους συνεργάτες μου να είναι υποψήφιοι δίπλα μου.

Πολλοί μάλιστα μου το ζήτησαν και οι ίδιοι, να αγωνιστούν για την Κίσαμο,  να αναλάβουν την ευθύνη.

Μου είχε ξανασυμβεί αυτό και παλιά, αλλά ποτέ στον βαθμό που συμβαίνει τώρα.

Όταν μιλούσα μαζί τους έμοιαζαν σαν να ήταν έτοιμοι από καιρόνα πάρουν την τύχη της Κισάμου στα χέρια τους, να παλέψουν για να γίνει ο τόπος τους όπως τον ονειρεύονται

Ξέρετε, λένε οι επικριτές μας ότι κάποια έργα τα υλοποιεί η Περιφέρεια. Ναι, αλλά τα διεκδικεί ο Δήμος.

Εμείς συνεργαζόμαστε, εκείνοι έκαναν συγκρούσεις

«Πριν 4 χρόνια από αυτό εδώ το βήμα, σας είχα πει πως κανένας δήμος δεν πήγε μπροστά χωρίς συνεργασίες και κανένας δήμαρχος δεν μπορεί να τα πετύχει όλα μόνος του.

Ότι είπα το έκανα πράξη, τα αποτελέσματα τα βλέπετε.

Ο δήμος Κισάμου αυτή την τετραετία, ήταν ο δήμος με το υψηλότερο επίπεδο συνεργασιών με φορείς και υπηρεσίες στα Χανιά, στο Ηράκλειο και στα Υπουργεία.

Θυμάστε πως ο δήμος μας είχε φτάσει στο σημείο να έχει συγκρουστεί σχεδόν με τους πάντες, με τις υπηρεσίες από τις οποίες εξαρτώνται τα έργα μας, με την Περιφέρεια, με την Αντιπεριφέρεια, με τους όμορους δήμους, αλλά και με την ίδια την κοινωνία της Κισάμου.

Τα έργα και ο σεβασμός δεν χαρίζονται, τα κερδίζουμε με τη συμπεριφορά και τη στάση ζωής.

Και αυτές οι ατελείωτες συγκρούσεις μας είχαν απομονώσει, μας είχαν στείλει  στην τελευταία γραμμή της ανάπτυξηςείχαν υπονομεύσει τα έργα μας, πρέπει να τα θυμόμαστε αυτά, να θυμόμαστε ποιοι είναι απέναντί μας και διεκδικούν ξανά τον δήμο, είναι οι ίδιοι που αποτύχανε παταγωδώς για μια 5ετία και τώρα εμφανίζονται ως δήθεν δύο διαφορετικοί συνδυασμοί, ως κάτι νέο, αλλά είμαι σίγουρος πως τα έχετε καταλάβει όλα αυτά.

Εγώ έχω προτεραιότητα να συνεργάζομαι, άλλοι επιδιώκουν μονίμως να διχάζουν τον κόσμο.

Γι’ αυτό και μπόρεσα πολύ γρήγορα να αποκαταστήσω το κύρος και οι σχέσεις του δήμου Κισάμου, και με τους φορείς και με τις υπηρεσίες και κυρίως με ολόκληρη την κοινωνία του δήμου μας.

Αυτή ήταν και η βάση για ότι πετύχαμε.

Έτσι βάλαμε μπροστά όλους αυτούς τους μεγάλους στόχους που είχαμε στο πρόγραμμά μας, αλλά και τους πολλούς μικρότερους για κάθε γωνιά του δήμου μας.»

Σκοπίμως μας πολεμούν, σκοπίμως πετούν λάσπη, και με αυτό τον τρόπο διάλεξαν να πολιτεύονται διότι στην πραγματικότητα δεν έχουν αξιόπιστη πρόταση

Η αυτοκριτική μου

«Έχω αναγνωρίσει τα λάθη μου και έχω βελτιώσει πολλά από αυτά. Δε με νοιάζει που δεχόμουν αυστηρή και συχνά άδικη κριτική. Κάθε δήμαρχος πρέπει να δέχεται κριτική και δημόσια έχω παραδεχτεί ότι έκανα λάθη. Το θέμα είναι να τα βλέπεις και να προσπαθείς να τα διορθώσεις ή να μην τα επαναλάβεις».

Η πανδημία μας καθυστέρησε σχεδόν δυο χρόνια και παρόλα αυτά κάναμε αρκετά.

Ο κ. Μυλωνάκης κάλεσε τους δημότες να μελετήσουν το πρόγραμμά του, χαρακτηρίζοντάς το ρεαλιστικό και τεκμηριωμένο.

«Τα έργα αυτά βέβαια, λένε οι καλοθελητές, πως τα κάνει η Περιφέρεια και όχι ο δήμος.

Σίγουρα τα κάνει η Περιφέρεια, αλλά τα διεκδικεί ο δήμοςείναι έργα του τόπου μας, τα βλέπουμε ως δικά μαςδεν μας νοιάζουν οι αρμοδιότητες, μας νοιάζει η ουσία.

Επί θητείας μου κάναμε περισσότερα έργα από ποτέ και δρομολογήσαμε πολλά περισσότερα.

Είχαμε προαναγγείλει ότι θα διεκδικήσουμε έργα κρατικής και περιφερειακής αρμοδιότητας και το κάναμε. Τα καταφέραμε και το πετύχαμε.»


Και άφησα τελευταία τα πολύ μεγάλα έργα που αφορούν όλο τον δήμο:

Το ένα μεγάλο έργο είναι ο ΒΟΑΚ, ο νέος αυτοκινητόδρομος που θα αλλάξει τα δεδομένα στην Κρήτη.

Το 2019 που αναλάβαμε, ο νέος ΒΟΑΚ έφτανε μόνο ως τα Χανιά, εμάς μας είχαν αφήσει έξω από το έργο. Η προηγούμενη δημοτική αρχή Σταθάκη – Παρτσαλάκη, όπως πάντα ανύπαρκτη.

Κάναμε τις ενέργειες που χρειάζονταν και από το 2020 οι μελέτες ξεκίνησαν, το τμήμα Χανιά – Κίσσαμος μπήκε στην προαίρεση του διαγωνισμού, η σύμβαση του χρόνου υπογράφεται και ξεκινά το έργο.

Και παράλληλα με τον ΒΟΑΚ θα κατασκευαστεί και η Παράκαμψη Κισάμου, ένα ακόμα μεγάλο έργο που βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης, ενώ η προηγούμενη δημοτική ούτε ήθελε, ούτε ασχολήθηκε ποτέ.

Το τρίτο μεγάλο έργο είναι το διπλό Φράγμα Ταυρωνίτη, τεράστιο έργο που θα εξασφαλίσει στις επόμενες γενιές την ύδρευση και την άρδευση στην Βόρεια και Δυτική Κίσαμο. Μιλάμε για προϋπολογισμό 267 εκ. ευρώ, το μεγαλύτερο φράγμα που δημοπρατήθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Ούτε είχε φανταστεί τέτοιο έργο η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Το τέταρτο μεγάλο έργο είναι τα νέα Λύκεια Κισάμου, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα τον Νοέμβριο υποβάλλονται για χρηματοδότηση με 11 εκ. ευρώ στην Περιφέρεια και του χρόνου δημοπρατούνται. Πρότυπα κτίρια όπως αρμόζουν στα παιδιά μας.

Και έως τότε, οι μαθητές θα φοιτούν σε εξαιρετικές προσωρινές εγκαταστάσεις σύγχρονες και ασφαλείς, που κόστισαν 2,5 εκ. ευρώ.

«Το Πέμπτο μεγάλο έργο είναι η Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου Κισάμου» για το οποίο ο κ. Μυλωνάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά, επισημαίνοντας ότι το έχει τοποθετήσει στην κορυφή της ατζέντας του για την επόμενη θητεία.

«Αυτά τα έργα που είπα τώρα και πολλά άλλα μικρότερα, όπως το Κλειστό Γυμναστήριο Κισάμου, είναι έργα που θα αλλάξουν πραγματικά τον τόπο μας. Είναι έργα που τα προηγούμενα χρόνια τα θεωρούσαμε μακρινά όνειρα, όμως η δημοτική αρχή Μυλωνάκη τα κάνει πραγματικότητα, γιατί έχει σχέδιο, γιατί ξέρει να διεκδικεί, γιατί ξέρει να συνεργάζεται με όλους και τελικά να πετυχαίνει ακόμα και τους μεγαλύτερους στόχους».

Οποίος λέει που πήγαν τα λεφτά, η απάντηση είναι στα ταμεία του της εταιρίας Δήμου

Ακολούθως ο κ. Μυλωνάκης αναφέρθηκε στη διαχείριση της Μονομετοχικής εταιρίας του Δήμου, υπογραμμίζοντας ότι ο τζίρος τα τελευταία δύο χρόνια διπλασιάστηκε στο Μπάλο και το ταμείο συνολικά τριπλασιάστηκε επί των ημερών του.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Όποιος αναρωτιέται που είναι τα λεφτά, η απάντηση είναι στο ταμείο της Εταιρίας».

Αναφερόμενος δε, στις 3 ΚΥΑ που αφορούν στις διάσημες Κισαμίτικες παραλίες, ο κ. Μυλωνάκης τόνισε ότι με τις ενέργειές του, ο Δήμος προστάτευσε τις εν λόγω περιοχές και διασφάλισε την απρόσκοπτη χρήση και το δημόσιο χαρακτήρα τους.

Στο σημείο αυτό έβαλε το δίλλημα για το αν τις παραλίες αυτές παγκοσμίου εμβέλειας και δημοφιλίας, θα πρέπει να τις διαχειρίζεται ιδιωτική εταιρία για λογαριασμό ιδιοτελών συμφερόντων ή ο Δήμος Κισάμου του οποίου η προστιθέμενη αξία θα μετακυλίεται στους πολίτες.

Οι θέσεις του Δήμου Κισάμου, τόνισε, υποστηρίζονται από φορείς, πολίτες, όμορους Δήμους και πολιτικούς σχηματισμούς με χαρακτηριστικές περιπτώσεις, αυτές των Σημανδηράκη, Αρναουτάκη, Μπακογιάννη, Πολάκη.

«Ξέρετε ότι αν μας εκλέξετε νέα δημοτική αρχή, όλα αυτά θα συνεχίσουν το δρόμο που έχουμε χαράξει και θα υλοποιηθούν,

Ξέρετε επίσης, πως αν εκλέξετε την προηγούμενη δημοτική αρχήπαντού θα δημιουργηθούν προβλήματα και πολλά έργα θα κινδυνεύσουν να χαθούν.

Δεν τα πιστεύουν άλλωστε αυτά τα έργα, τόσο καιρό έκαναν σαν να μην υπάρχουν, μόνο όταν τους εγκαλέσαμε δημόσια έβαλαν κάποια από αυτά με βαριά καρδιά στο πρόγραμμά τους.

Είμαι σίγουρος πως όλοι έχετε ακούσει μόνιμες κατηγορίες και λάσπη, ότι δεν κάνουμε καλή διαχείριση, ότι χάνονται τα λεφτά του δήμου και σε ποιες τσέπες πάνε, και πολλά τέτοια.

Πάντα βέβαια πλαγίως, πάντα υπογείως, ποτέ στα ίσα, μόνο στην λογική του κουτσομπολιού και της παραπληροφόρησης.

Πέρα από τα μικρά και μεγάλα έργα, όλοι έχετε καταλάβει ποιο είναι το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών.

Έχετε όλοι καταλάβει ότι υπάρχουν συγκεκριμένα συμφέροντασυγκεκριμένη τοπική επενδυτική εταιρεία που θέλει ξεκάθαρα να τα κάνει όλα δικά της, να ιδιωτικοποιήσει το Λαφονήσι και τα Φαλάσαρνα, και να τα εκμεταλλεύεται μόνο αυτή


Συνδημότισσες και συνδημότες
,

Η τωρινή προεκλογική περίοδος δεν μοιάζει με καμία προηγούμενη, δεν περιορίζεται στην δημοκρατική αντιπαράθεση, αλλά έχει περάσει και σε άλλα επίπεδα που δεν αποτελούν τιμή για τον τόπο.

Γνωρίζετε καλά ότι:

Δεχόμαστε απίστευτες επιθέσεις, ατελείωτη λάσπη, συνεχείς προκλήσεις και βέβαια ψέματα – ψέματα – ψέματα.

Αυτή είναι η τακτική τους, αυτή είναι η φιλοσοφία τους και η στάση της πολιτικής ζωής τους.

Αυτά βέβαια δηλητηριάζουν την σκέψη των δημοτών, δημιουργούν διχόνοιες και καταστρέφουν τον τόπο μας και την συνοχή της κοινωνίας.

Ξέρω ότι δεν τους πιστεύετε, ξέρω επίσης ότι σας εκνευρίζει αυτή η επιθετικότητα, η παραπληροφόρηση, τα ψέματα και η λάσπη.

Θυμάστε τι λάσπη είχε πέσει στο πρόσωπό μου και την προηγούμενη προεκλογική περίοδο. Ξέρετε τι έχει ακουστεί για εμάς από αυτούς τις τελευταίες μέρες.

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό τις επόμενες μέρες να ακούσετε, ότι καινούργια συκοφαντία μπορεί κανείς να φανταστεί, για εμένα ή για τους συνεργάτες μου.

Ότι και αν ακούγεται ή αν ακουστεί αυτή την περίοδο, καταλαβαίνετε όλοι πως έχει να κάνει με τις εκλογές και έτσι να το αντιμετωπίσετε.

Για τον λόγο αυτό και εμείς θα είμαστε προσεκτικοί. Λίγες μέρες έμειναν άλλωστε.

Νομίζει κανείς ότι δεν μπορούμε και εμείς να κατηγορούμε τους αντιπάλους μας με προσωπικές επιθέσεις;

Μήπως δεν ξέρουμε πολλά και μάλιστα πραγματικά γεγονότα; Δεν θα χρειαστεί να πούμε  κανένα ψέμα, ούτε να κατασκευάσουμε κατηγορίες.

Είναι όμως έντιμο αυτό; Είναι ηθικό; Είναι αυτό που χρειάζεται ο τόπος μας;

Όχι φυσικά, γι’ αυτό επιλέξαμε να μην ακολουθήσουμε αυτόν τον κατήφορο. Έτσι και αλλιώς, δεν μας ταιριάζει αυτή η τακτική.

Συνειδητά προσπαθώ να απέχω από την σύγκρουση όσο μπορώ. Αυτό θέλω να κάνετε και εσείς.

Να τσακώνονται μπορούν όλοι, να συνεργάζονται όμως είναι το δύσκολο.

Και δεν θα επιτρέψω να μετατραπεί σε αρένα και πεδίο μάχης ο δήμος Κισάμου.

Θα κάνουν τα πάντα, θα πουν τα πάντα, δεν υπάρχει ίχνος ντροπής.

Μην πέφτετε στην παγίδα τους μην ρίχνετε νερό στον μύλο τους.

Η επόμενη μέρα των εκλογών θα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα φίλες και φίλοι,

το διακύβευμα είναι μεγάλο, θέλουν να πάρουν τον δήμο πάση θυσία για να διοικήσει η επενδύτρια.

Η απόφασή σας θα είναι κρίσιμη, θα είναι ιστορική, θα κρίνει το μέλλον του δήμου Κισάμου για τα επόμενα 50 χρόνια.

Θέλετε τον Μυλωνάκη στο τιμόνι του δήμου ή το δίδυμο Τσατσαρωνάκη – Σταθάκη;

Εσείς αποφασίζετε, εγώ σας έχω εμπιστοσύνη.


Σας κοιτώ στα μάτια, με σιγουριά και ειλικρίνεια και σας λέω ξεκάθαρα:

Μπορούμε

Το έχουμε αποδείξει.

Έχουμε την γνώση, την θέληση, την εμπειρία.

Θα πετύχουμε όλοι μαζί, με συνεργασία και πολλή δουλειά.

Άλλοι είναι πρωταθλητές στα λόγια και τις υποσχέσεις ειδικά προεκλογικά, εγώ όμως φέρνω τα έργα, εγώ εγγυώμαι πραγματικά αποτελέσματα.

Δώστε μας την εντολή και δεν θα σας διαψεύσουμε.

Στηρίξτε τον ενθουσιασμό των τόσων νέων υποψηφίων.

Τώρα, είναι βέβαιο ότι θα είμαστε καλύτεροι από ποτέ.

Είμαι σίγουρος πως θα το κάνετε.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr