Τρέμει η Κρήτη | 15 σεισμοί σε λίγες ώρες

Συνεχής είναι η σεισμική δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα από τις 15.50, όταν και σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός και έως τις 8 το βράδυ, σημειώθηκαν 15 ακόμη σεισμοί νότια της Κρήτης, μεγέθους από 2,6 έως 5 Ρίχτερ.

O τελευταίος σημειώθηκε στις 19.59, 131 χλμ νότια της Ιεράπετρας, έντασης 2,6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα, ενώ λίγα λεπτά πριν, στις 19.44, είχε προηγηθεί ακόμη ένας, 79 χλμ νότια της Αρβης, έντασης 4,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος μόλις 2 χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται ότι ανάρτηση για τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ έκανε νωρίτερα ο διευθυντής Ερευνών σεισμολογίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας.

Καθησυχαστικός ήταν  ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος αναφέρθηκε στην εξέλιξη της μετασεισμικής δραστηριότητας.

Ενδεικτικός της συνεχούς σεισμικής δραστηριότητας της περιοχής, είναι ο χάρτης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, με τις ενδείξεις των σεισμικών δονήσεων.

Hania.news

Μοιραστείτε την είδηση