Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Β

Τέσσερις Γαλάζιες Σημαίες στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου | οι παραλίες

Τέσσερις Γαλάζιες Σημαίες τοποθετήθηκαν και φέτος στις βραβευμένες παραλίες κολύμβησης του Δήμου Καντάνου – Σελίνου, πιστοποιώντας ταυτόχρονα ότι οι παραλίες αυτές πληρούν όσα ορίζει το πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, ανακοινώθηκαν οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών. Με 625 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 52 χώρες. Πρώτος νομός στην Ελλάδα αναδείχθηκε ο νομός Χαλκιδικής, με 104 σημαίες και η Περιφέρεια της Κρήτης διατηρεί την πρώτη θέση με 146 σημαίες. 

Οι παραλίες του Δήμου Καντάνου – Σελίνου που πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος και βραβεύονται ανελλιπώς κάθε χρόνο από τη στιγμή που εντάχθηκαν σε αυτό είναι: 

Παραλία Χαλίκια – Παλαιόχωρα

Παραλία Παχειά Άμμος – Παλαιόχωρα

Παραλία Γραμμένο – Κουντούρα

Παραλία Σούγια – Σούγια

Την Τρίτη 09-07-2024 έγινε η ανάρτηση των Γαλάζιων Σημαιών στις ανωτέρω βραβευμένες παραλίες του Δήμου από τους αντιδημάρχους Νίκο Δρακάκη, Μανώλη Κουκουλά, τους εντεταλμένους συμβούλους Κατερίνα Περράκη – Καλαϊτζάκη, Κατερίνα Σαρικάκη και Στέλιο Καλογρίδη.

Τέλος αξίζει να τονιστεί ότι και φέτος ο Δήμος Καντάνου – Σελίνου παρέχει ενισχυμένη ναυαγοσωστική κάλυψη διαθέτοντας πολλά χρήματα από τους δημοτικούς μας πόρους για την ασφάλεια των λουομένων.

Η παραλία της Σούγιας διαθέτει έναν (1) ναυαγοσώστη, η παραλία Παχειά Άμμος διαθέτει δύο (2) ναυαγοσώστες και η παραλία του Ελαφονησίου διαθέτει (1) ναυαγασώστη.

Το κόστος της ναυαγοσωστικής κάλυψης ανέρχεται στο ποσό των 140.000 ευρώ.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr