Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Α

Συμμετοχή της ΔΕΔΙΣΑ στην 6η Διεθνή Έκθεση «Verde.Tec»

Στην εξειδικευμένη έκθεση για το Περιβάλλον, την Κυκλική Οικονομία και τις Έξυπνες Πόλεις στην Ελλάδα, την 6η Διεθνή Έκθεση VERDE.TEC / Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, συμμετείχε η ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) στο εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία.

Στην Έκθεση βρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων [ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)], Νίκος Ηλιάκης, καθώς και ο Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ποιοτικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ), Δρ. Παναγιώτης Χαζιράκης.

Συγκεκριμένα, στο Εκθεσιακό Περίπτερο της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ), το οποίο επισκέφθηκε μεταξύ άλλων και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥπουργείοΠεριβάλλοντος και Ενέργειας, Μανώλης Γραφάκος, παρουσιάστηκε το σημαντικό έργο της Επιχείρησης στον τομέα της ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Αστικών Στερεών Απορριμμάτων και της διασύνδεσης και προώθησης της περιβαλλοντικής ευαισθησίας στον Νομό Χανίων.

Έμφαση δόθηκε επίσης στην παρουσίαση και προώθηση των παραγόμενων εδαφοβελτιωτικών και φυτοχωμάτων που παράγονται, συσκευάζονται και διατίθενται από το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) Χανίων, με τις ονομασίες «ΚΗΠΟΥΡΟΣ», «ΚΗΠΟΤΕΧΝΗΣ», «ANTHEASOIL».

Στην έκθεση δίνεται η ευκαιρία σε φορείς, επιχειρήσεις, τοπική αυτοδιοίκηση και Πολιτεία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις, σχετικά με δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, της διαχείρισης των απορριμμάτων και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr