Στον Βαρθολομαίο αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο Φανάρι πραγματοποιήθηκε κατόπιν επίσκεψης από την αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019.

Την αντιπροσωπεία αποτέλεσαν ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, ως επικεφαλής, ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος, ο επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος, αρχιγραμματέας και ο κ. Δημήτρης Μηλαθιανάκης, νομικός σύμβουλος και Άρχοντας Πρωτέκδικος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στη συνάντηση αυτή παρέστησαν από πλευράς του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων Δημήτριος, πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί των Επαρχιών του Εξωτερικού, ο αρχιμανδρίτης Ιωακείμ, αρχιγραμματεύς της Συνόδου και ο αρχιδιάκονος Θεόδωρος.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και το θέμα των Πατριαρχικών και Σταυροπηγιακών Μονών στην Κρήτη. Από πλευράς της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Κρήτης «διατρανώθηκαν για μία ακόμη φορά τα αισθήματα σεβασμού και αφοσιώσεως στον Πανίερο Οικουμενικό Θρόνο και τον Σεπτό Προκαθήμενό Του, ο δε Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την εμπιστοσύνη Του στην Ιεραρχία της Εκκλησίας Κρήτης και την αγάπη Του προς τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τον φιλογενή Κρητικό Λαό και ευχήθηκε κατάλληλα για τις επερχόμενες Εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου».

Μοιραστείτε την είδηση