Στις 26 Ιουνίου προτείνεται το άνοιγμα του Φαραγγιού της Σαμαριάς | Μ. Κοζυράκη

Στις 26 Ιουνίου προτείνεται από την Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη, το άνοιγμα του Φαραγγιού της Σαμαριάς, έπειτα και από την έγκριση του αναγκαίου υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Σε κατ’ επείγον έγγραφό της προς την Διεύθυνση Δασών Χανίων η κα Κοζυράκη ενημερώνει για την έγκριση του πρωτοκόλλου, επισημαίνοντας ότι διαμορφώνεται ως εξής:

Ενημέρωση των επισκεπτών με πληροφοριακές πινακίδες στις εισόδους (Ξυλόσκαλα και Αγία Ρουμέλη) και στους χώρους στάσης και ανάπαυσης εντός του φαραγγιοόυ, για την τήρηση των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων και των απαιτούμενων αποστάσεων μεταξύ των επισκεπτών. Συστήνεται η τήρηση των αποστάσεων σε όλο το μήκος του μονοπατιού.
Αποφυγή συνωστισμού στις εισόδους και στα εκδοτήρια εισιτηρίων
Υποχρεωτική η μάσκα από το προσωπικό στους χώρους συγκέντρωσης επισκεπτών ενώ στυστήνεται σε όλους τους χώρους η χρήση προσταστευτικής μάσκας από το προσωπικό.
Τοποθέτηση αντισηπτικών σκευασμάτων στα εκδοτήρια εισιτηρίων και τοποθέτηση προστατευτικού διαχωριστικού στα ταμεία των εκδοτηρίων
Υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους οδηγούς των ημιόνων σε κάθε περίπτωση μεταφοράς επισκεπτών
Χρήση από τους επισκέπτες ατομικών συσκευασιών αντισηπτικών διαλυμάτων και ασφαλής χρήση αυτών για την αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς.

Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση γαντιών από το προσωπικό.

Στο ίδιο έγγραφο, η κα Κοζυράκη ζητά από την Διεύθυνση Δασών να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, αλλά και στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών που θα θωρακίσουν το φαράγγι, καθιστώντας το ασφαλή προορισμό.

Μοιραστείτε την είδηση