Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Β

Στην Κύπρο τα κρητικά κρασιά | ΟιΝοτιΚά 2022

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης «Wines of Crete» διοργανώνει την πρώτη Έκθεση Κρητικού Κρασιού στην Κύπρο, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Η οινική Κρήτη ταξιδεύει στην Κύπρο με εικοσιέξι (26) Οινοποιούς, έντεκα (11) γηγενείς ποικιλίες, επτά (7) ζώνες ΠΟΠ και έξι (6) ζώνες ΠΓΕ, και περιμένει τους επαγγελματίες και το οινόφιλο κοινό για γευστικές δοκιμές και οινικές συζητήσεις. 

Το μεγάλο ραντεβού έχει δοθεί στο Ceti Locale, στη Λεμεσότην Κυριακή 10 Απριλίου 2022 

Θα υπάρχει μια μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν οι επισκέπτεςπάνω από 300 ετικέτες από κρητικές και διεθνείς ποικιλίες, νέες και παλαιές εσοδείες, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά τους ανθρώπους πίσω από την «ετικέτα». Οι επισκέπτες θα απολαύσουν ποικιλίες όπως το Βιδιανό, το Λιάτικο, το Θραψαθήρι, το Ρωμέικο, τη Βηλάνα και άλλους θησαυρούς του Κρητικού Αμπελώνα.

Το Κρητικό τυρί και το κρητικό παξιμάδι θα συνοδέψουν την γευσιγνωσία, προσφέροντας μια εμπειρία γευσιγνωσίας Κρητικών Προϊόντων.

Παράλληλα, διοργανώνεται Masterclass για τoν Κρητικό Αμπελώνα με οδηγό τον έμπειρο οίνο-δημοσιογράφο Νίκο Μάνεση, στις 12:00. Το σεμινάριο αυτόθα ταξιδέψει, όσους συμμετέχουν, νοερά στην Κρήτη, μιας και θα δοκιμαστούν και κρασιά από την κρητική ποικιλία Βιδιανό (ετικέτες από τα 26 οινοποιεία που θα βρίσκονται στην έκθεση). Η είσοδος στο Masterclass είναι δωρεάν και οι θέσεις περιορισμένες, με σειρά προτεραιότητας.

Εγγραφές στο παρακάτω link:

https://forms.gle/oJACSKCP5Vq1poc18

4.000 χρόνια οινικής παράδοσης, έρχονται στο ποτήρι σας. 

Κόστος εισιτηρίου: 5€ 

(περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και σημειωματάριο)

Ωράριο έκθεσης (δύο χρονικές περίοδοι): 11:00 – 15:00

 16:00 – 20:00 

Για καλύτερο έλεγχο της προσέλευσης των επισκεπτών, οι προεγγραφές για την έκθεσηστο:

https://oinotika.ticketleap.com/2022-cyprus/

Στην έκθεση θα εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στο πλαίσιο αυτό, διατίθεται περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων, ενώ η είσοδος στην έκθεση θα γίνεται με την επίδειξη των απαραίτητων πιστοποιητικών (εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου), καθώς και των εγγράφων ταυτοπροσωπίας (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.winesofcrete.gr καθώς και τα social media του Wines of Crete.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr