Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Γ

Στα ροζ φωτίστηκε ο Φάρος στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων | Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Με ροζ χρώμα φωτίστηκε το βράδυ της Παρασκευής, ο Φάρος στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, μεταδίδοντας το μήνυμα της ευαισθητοποίησης και της ελπίδας, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Ο Δήμος Χανίων, σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, φωταγώγησε τον εμβληματικό Φάρο στο Ενετικό λιμάνι με ροζ χρώμα, το οποίο συμβολίζει την πρόληψη για τον Καρκίνο του Μαστού. Μάλιστα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα, που έχει οριστεί στις 25 Οκτωβρίου, καλεί σε επαγρύπνηση όλες τις γυναίκες και μεταδίδει το μήνυμα, πως: «Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση».

Για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, ο Δήμος Χανίων μαζί με σχετικούς φορείς της πόλης, διοργανώνουν  από τις 23 Οκτωβρίου έως και τις 9 Νοεμβρίου μια σειρά από δράσεων για την ενημέρωση και η αφύπνιση των  γυναικών,  που ανήκουν κυρίως σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Μεταξύ άλλων, προγραμματίζεται ενημέρωση των γυναικών, εκπαίδευση αυτοεξέτασης και ψηλάφησης μαστού, καθώς και δωρεάν προληπτικούς γυναικολογικούς ελέγχους σε κοινωνικά ευάλωτες κατηγορίες γυναικών.

Όλες οι δράσεις γίνονται από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Χανίων, σε συνεργασία με το 1ο και 2ο Κέντρο Υγείας Χανίων, τον Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας», ενώ η φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε στην αφίσα είναι της φωτογράφου, Μαγδαληνής Βογιατζή.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr