Σε εξέλιξη η φωτιά στο Σέλινο | εκκενώθηκαν σπίτια

Δύσκολη ήταν η νύχτα για τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου και τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έδωσαν μεγάλη μάχη με τη φωτιά που βρίκεται ακόμη σε εξέλιξη, στο χωριό Σκλαβοπούλα.

Η φωτιά για τρίτη μέρα είναι ανεξέλεγκτη, με όλες τις επίγειες (από Χανιά και άλλες περιοχές της Κρήτης) και εναέριες δυνάμεις (με το πυροσβεστικό ελικόπτερο) σε πλήρη κινητοποίηση.

Κάποιοι οικισμοί έχουν ήδη εκκενωθεί. Χθες, κι ενώ η φωτιά δε μπορούσε να τεθεί υπό έλεγχο, κάηκαν σπίτια στους οικισμούς Παπαδιανά και Μανατιανά της ευρύτερης περιοχής.

Στην περιοχή νωρίς το πρωί της Παρασκευής, επιχειρούσε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας απ όλη την Κρήτη, αποτελούμενη από 40 οχήματα και περίπου 120 πυροσβέστες, μαζί με τα πεζοπόρα τμήματα. 

Σε κάποια πολύ δύσβατα σημεία, οι πυροσβέστες αδυνατούν να αποκτήσουν πρόσβαση και έτσι με την φωτιά «παλεύουν» τα ελικόπτερα.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι P1590754-1.jpg

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας κάποια στιγμή η φωτιά έδειχνε να παίρνει κατεύθυνση προς τα Εννιά Χωριά, αλλά την πρόλαβαν οι επίγειες δυνάμεις», είπε μιλώντας στο kriti24.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών με την πυρκαγιά να βρίσκεται η εξέλιξη, η κινητοποίηση σήμερα ισχύει με βάση την κατηγορία κινδύνου 4 (του πολύ υψηλού κινδύνου.)

Εχουν εκκενωθεί από τους κατοίκους τους ο οικισμός της Σκλαβοπούλας, καθώς προκλήθηκαν ζημιές σε αυλές σπιτιών, καθώς και ο οικισμός Βαθύ Ρέμα.

Φωτογραφίες: Γιώργος Σημαντηράκης

Μοιραστείτε την είδηση