Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Γ

Πρωτοβουλία Αντίστασης Χανίων: «να αθωωθούν οι συλληφθέντες από την εκκένωση του κτιρίου της Rosa Nera»

Ανακοίνωση για την δίκη που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου στα Χανιά, με κατηγορούμενους τους συλληφθέντες μελών της Roza Nera, από την επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου στον Λόφο Καστέλι το 2020, εξέδωσε η Πρωτοβουλία Αντίστασης Χανίων, ζητώντας να αθωωθούν.

Αναλυτικά, όσα γράφει η ανακοίνωση:

«Η δίκη που ξεκινάει 4/2 στα Δικαστήρια Χανίων με κατηγορούμενους τους συλληφθέντες από την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της Ρόζα Νέρα πρέπει να ειδωθεί σαν ακόμα ένα επεισόδιο στη κατεύθυνση της φασισιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτκής ζώης.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε άλλωστε αρκετές πολιτικές δίκες με αγωνιστές να σέρνονται στα δικαστήρια ανά την Ελλάδα με στόχο να ποινικοποιηθεί η αγωνιστική πολιτική δράση και και να εμπεδωθεί στο λαό ένα κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής.

Η περιστολή του δικαιώματος της διαδήλωσης και της απεργίας, η κατάργηση του ασύλου προσπάθεια να δεθεί χειροπόδαρα η ανεξάρτητη ταξική συνδικαλιστική δράση μέσω του κρατικού ελέγχου των σωματείων οικοδομούν ένα σιδερόφρακτο νομικό οπλοστάσιο φίμωσης οποιαδήποτε φωνής αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτική. Το πλαίσιο αυτό ήδη επιχειρείται να εφαρμοστεί με δεκάδες διαδηλώσεις να χτυπιούνται από την αστυνομία και απεργίες να κηρύσσονται παράνομες. Δίπλα σε αυτά ανθεί ο αντικομμουνισμός, καλλιεργείται ο εθνικισμός και βρίσκουν χώρο ύπαρξης διάφορα φασιστικά σκουπίδια προς πάσα χρήση απέναντι στο λαό και τους αγώνες του.

Η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής αποτελεί κεντρική επιλογή του συστήματος και πάει χέρι-χέρι με την ένταση της επίθεσης στο δικαίωμα του λαού και των παιδιών του στη δουλειά, στις σπουδές, στην υγεία, στη ζωή. Πάει χέρι χέρι με την μετατροπή της χώρας απ’ άκρη σ άκρη σε ένα προκεχωρημένο ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Θα τη σπάσει ο λαός με τους αγώνες του για ελευθερίες και δικαιώματα!

Όλοι τη Τετάρτη 4/2 στα Δικαστήρια Χανίων»

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr