Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Γ

Πολυτεχνείο Κρήτης | «Η κρητική ψυχή στην κοινωνία, στο περιβάλλον και στην εκπαίδευση»

Εκδήλωση με τίτλο «Η κρητική ψυχή στην κοινωνία, στο περιβάλλον και στην εκπαίδευση» διοργανώνουν η Παγκρητική Ένωση Αμερικής και το Παγκρήτιο Κληροδότημα σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης, τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024, στις 19:30, στον υπαίθριο χώρο του Πάρκου Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Πρόκειται για μια εκδήλωση στήριξης και επαναγνωριμίας, ανοικτή προς το κοινό, με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή Απόστολο Βουλγαράκη της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, κάτοχο Έδρας AXA για τις Πυρκαγιές και το Κλίμα. Η ομιλία του θα έχει τίτλο «Κλιματική Αλλαγή: από το παγκόσμιο στο τοπικό πλαίσιο και αντίστροφα».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει ειδική μνεία στο έργο του Παγκρητίου Κληροδοτήματος, που επί σειρά ετών στηρίζει τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κρήτης και θα αναγνωριστούν οι πρόσφατοι δωρητές που συνέδραμαν στην αναβάθμιση του Πάρκου Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ζωντανή μουσική και κέρασμα μετά το πέρας της ομιλίας.

Το Πάρκο Διάσωσης Χλωρίδας και Πανίδας του Πολυτεχνείου Κρήτης δημιουργήθηκε το 1994 σε μια προστατευόμενη έκταση 300 στρεμμάτων σε χώρο που ανήκε στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Εγκαινιάστηκε το 2004 με τη στήριξη της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, η οποία ήταν καθοριστική για την ανάπτυξή του, ιδιαίτερα στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα, στο περιθώριο της εκδήλωσης, να περιηγηθούν στον χώρο του Πάρκου, όπου φυτά, αυτοφυή και μη, μικρά άγρια ζώα και πουλιά συνυπάρχουν χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, παρά μόνο με σκοπό την παρατήρηση και μελέτη τους.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr