Πεζοπορία στα Σφακιά | ΕΟΣ Χανίων

Μονοήμερη πεζοπορική εκδρομή, με διαδρομή Άγιος Ιωάννης – Σελούδα – Άγιος Παύλος – Αγία Ρουμέλη, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίουμ από τον Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων.

Η εξόρμηση αυτή συνδιοργανώνεται με το Τ.Ε.Ε. – Τμήμα Δυτικής Κρήτης και την Ένωση Σφακιανών Νομού Χανίων με αφορμή την επέτειο από την περιήγηση στην περιοχή του μηχανικού Μιχαήλ Δέφνερ, πριν από περίπου έναν αιώνα, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Η διαδρομή Δέφνερ στα Σφακιά και η Βυζαντινή Εκκλησία του Αγίου Παύλου», που γίνονται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Δήμου Σφακίων.

Η εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει από τον Άγιο Ιωάννης Σφακίων, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Λευκών Ορέων σε υψόμετρο περίπου 770,00 μέτρων.

Η πεζοπορία θα έχει διάρκεια περίπου 5½ ώρες, οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι-αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό μπουφάν, ρούχα, καπέλο και αντηλιακό, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 07:15 π.μ. κι επιστροφή αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 18/10.

Αρχηγός της εξόρμησης είναι η κ. Ελευθερία Λουπασάκη.    

Μοιραστείτε την είδηση