Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Β

Πάρκο Αγ. Αποστόλων | ολοκλήρωση εργασιών

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του Πάρκου και της ευρύτερης περιοχής των Αγ. Αποστόλων, οι οποίες άρχισαν την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, εν όψει της Καθαράς Δευτέρας αλλά και της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου.

Συγκεκριμένα, από τα τεχνικά συνεργεία και την Διεύθυνση Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Χανίων, οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν περιελάμβαναν τις διαγραμμίσεις οδών και θέσεις των parking της περιοχής, την τοποθέτηση και αντικατάσταση των κάδων απορριμάτων εξωτερικού χώρου, όχι μόνο στο Πάρκο αλλά και περιμετρικά αυτού καθώς και το βάψιμο αλλά και την συντήρηση των στάσεων των λεωφορείων.

Αναγκαία κρίθηκε επίσης, η επισκευή και συντήρηση της παιδικής χαράς και των οργάνων γυμναστικής που υπάρχουν στον χώρο αυτής. Ταυτόχρονα, επισκευάστηκαν και τοποθετήθηκαν νέα παγκάκια στο Πάρκο.

«Το πάρκο των Αγ. Αποστόλων είναι ένα πνεύμονας πρασίνου για την πόλη μας και θέλουμε οι πολίτες και ιδιαίτερα τα παιδιά να το απολαμβάνουν, θέλουμε όμως να καλέσουμε και τους ίδιους του πολίτες να σέβονται και να περιποιούνται το χώρο αυτό», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Νικηφοράκης Γιάννης

Με την σειρά του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Τσουπάκης Μιχάλης, τόνισε την αναγκαιότητα διατήρησης της καθαριότητας του περιβάλλοντος προσθέτοντας επίσης πως: «Θέλουμε ένα πάρκο όχι μόνο καθαρό αλλά και άμεσα προσβάσιμο και φιλικό προς όλους».

Παράλληλα, έχει ήδη ολοκληρωθεί ο καθαρισμός των παραλιών των Αγ. Αποστολών όπως επίσης και οι εργασίες  κλαδέματος και κοπής δέντρων σε σημεία όπου απαιτούνταν, έπειτα από τα μεγάλα κύματα κακοκαιρίας που έπληξαν τον Νομό Χανίων στις αρχές του χρόνου.

Τέλος, η Υπηρεσία Αποκομιδής Ογκωδών Αποβλήτων του Δήμου Χανίων ενημερώνει τους πολίτες ότι εν όψει της αργίας της Καθαράς Δευτέρας, η Υπηρεσία δεν θα λειτουργήσει, γι’ αυτό τον λόγο παρακαλούνται οι δημότες  να περιορίσουν την απόρριψη ογκωδών αποβλήτων.

Μοιραστείτε την είδηση

Μαρία Αριανούτσου

Φιλόλογος - Δημιουργική Γραφή