ΟιΝοτικά 2020 | όλο και ψηλότερα το κρασί της Κρήτης (photos)

Την ευκαιρία να δοκιμάσουν αναρίθμητες γεύσεις και αρώματα από δεκάδες ποικιλίες και παραγωγούς έχουν το Σαββατοκύριακο οι φίλοι του καλού κρασιού στα «ΟιΝοτικά 2020».

Πρόκειται για πολύ ενδιαφέρουσα διοργάνωση σε ένα πεδίο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό το οποίο στην Κρήτη διατηρεί αρκετά ψηλά τον πήχη σε ποιότητα παραδοσιακού γευστικού οίνου.

Ο κρητικός οινοποιητικός κλάδος μπήκε από το 2006 σε νέα τροχιά ανάπτυξης ακολουθώντας μια νοοτροπία συνεργασίας και συνεργιών, με τον νομό Ηρακλείου, ως κεντρικός πυρήνας παραγωγής εμφιαλωμένων κρασιών, να δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα σ΄ αυτό που στη συνέχεια θα εξελισσόταν σε Wines of Crete.

Οι κυριότεροι στόχοι της δράσης είναι από τη μία η προώθηση και αναγνώριση του κρητικού κρασιού, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, και από την άλλη η ανάπτυξη του Οινοτουριστικού ρεύματος στο νησί.

Η εκπαίδευση του καταναλωτή και του επαγγελματία, η παρουσίαση της παραγωγής μέσα από οργανωμένες γευσιγνωσίες και εκθέσεις, η δημιουργία όλων των απαραίτητων εργαλείων για την αρτιότερη επίτευξη αυτής της επικοινωνίας συνθέτουν τις δράσεις του Wines of Crete.

Να σημειωθεί ότι το σύνολο των δράσεων χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους προερχόμενοι από τις εισφορές των μελών αλλά και από εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια που εκμεταλλεύονται και τα δύο δίκτυα.

Το αποτέλεσμα έχει αρχίσει να διαφαίνεται την τελευταία πενταετία, καθώς η Κρήτη διαθέτει πλέον την εικόνα μιας πολύ ενεργής και δυναμικής περιοχής παραγωγής κρασιών ποιότητας, έχοντας ξεφύγει οριστικά από την εικόνα της περιοχής μαζικής παραγωγής ανούσιου κρασιού.

Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr

    Νικόλας Σεγρεδάκης έχει δημοσιεύσει 1370 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Νικόλας Σεγρεδάκης