Οδηγίες προς τους εκδρομείς εν όψει χιονοπτώσεων | Αντιπεριφέρεια Χανίων

Χρήσιμες συμβουλές προς τους εκδρομείς εξέδωσε η Αντιπεριφέρεια Χανίων, εν όψει των αναμενόμενων νέων χιονοπτώσεων, με αφορμή τις πρόσφατες χιονοπτώσεις στα Λευκά Όρη που είχαν ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό αρκετών οχημάτων αλλά και εκδρομέων στον Ομαλό για ένα περίπου 24ωρο.

Οι οδηγίες της Αντιπεριφέρειας Χανίων:

«Ειδικότερα όταν χιονίζει και το φαινόμενο είναι σε πλήρη εξέλιξη, οι πολίτες δεν πρέπει να ανεβαίνουν με τα αυτοκίνητά τους προς το ορεινά χωρίς αλυσίδες, είτε μόνοι τους, είτε ακολουθώντας κάποιο εκχιονιστικό μηχάνημα.

Ακόμα και στην δεύτερη περίπτωση που οπωσδήποτε παρέχει περισσότερη ασφάλεια, ενδέχεται ανά πάσα στιγμή να συμβεί κάποια βλάβη στο εκχιονιστικό και να ακινητοποιηθεί. Επίσης, αν το φαινόμενο είναι έντονο, είναι σίγουρο ότι σε λίγη ώρα, ακόμα και το καθαρισμένο τμήμα του δρόμου πίσω τους, θα καταστεί αδιάβατο και δεν θα επιτρέπει ούτε την επιστροφή τους.

Επομένως ακόμα και αν η αστυνομία δεν έχει προλάβει να κλείσει τους δρόμους, θα πρέπει από μόνοι μας να ενεργούμε με γνώμονα την προστασία μας και την προστασία της οικογένειάς μας, διότι όπως προαναφέραμε καμιά πρόγνωση δεν μπορεί να μας εξασφαλίσει από μια αιφνίδια και ακραία επιδείνωση του καιρικού φαινομένου».

Μοιραστείτε την είδηση

Μαρία Αριανούτσου

Φιλόλογος - Δημιουργική Γραφή

Μαρία Αριανούτσου έχει δημοσιεύσει 2012 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Μαρία Αριανούτσου