«Να κλείσει ο δρόμος που οδηγεί στο Μπάλο» Έγγραφο-φωτιά της Διεύθυνσης Δασών Χανίων

Μπουρλώτο εν όψει τουριστικής περιόδου, έρχεται να βάλει έγγραφο από την Διεύθυνση Δασών Χανίων, που περιγράφει ως επικίνδυνο και ακατάλληλο, τον δρόμο που οδηγεί στον Μπάλο.

Το έγγραφο στάλθηκε στον Δήμο Κισάμου και το Αστυνομικό τμήμα Κισάμου, τονίζοντας πως ο δρόμος επιβάλλεται να παραμείνει κλειστός μέχρι να πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, ώστε να διέρχονται οι επισκέπτες της Λιμνοθάλασσας, με ασφάλεια, έπειτα από αυτοψία που πραγματοποίησε ο κ. Γιάννης Φωτάκης, προϊστάμενος του Τμήματος Προστασίας, Διαχείρισης και Δημόσιου Κατήγορου της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, δασολόγος.

Ο κ. Φωτάκης, επεσήμανε πως το πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας, με κίνδυνο να υπάρξουν θύματα σε ενδεχόμενη πτώση βράχων που αιωρούνται.

Καθώς οι εργασίες που απαιτούνται, υπερβαίνουν το όριο της κλίμακας στο οποίο μπορεί η Διεύθυνση δασών να ανταπεξέλθει, ο κ. Φωτάκης προτείνει την απαγόρευση διέλευσης οχημάτων και πεζών προς αποφυγήν ατυχήματος.

Στη σήμανση που έχει τοποθετηθεί σε δύο σημεία από τον Δήμο Κισάμου, προειδοποιώντας για κίνδυνο κατολισθήσεων, αναφέρθηκε η κ. Παρασκευή Πλαϊτάκη, προϊσταμένη του Τμήματος Μελετών και Εκτέλεσης Δασοτεχνικών Έργων της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, δασολόγος , έπειτα από επίσκεψη που πραγματοποίησε.

Αυτό που τόνισε η κ. Πλαιτάκη, είναι πως οι πολίτες συνεχίζουν να κάνουν χρήση του δρόμου, αφού η ίδια είδε πεζούς και ποδηλάτες να επισκέπτονται την ευρύτερη περιοχή.

Μοιραστείτε την είδηση