Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Α

Μείωση θανατηφόρων τροχαίων στην Κρήτη | ανακοίνωση ΕΛ.ΑΣ

Παραπάνω από 65% μειώθηκαν το τελευταίο εξάμηνο τα θανατηφόρα τροχαία στην Κρήτη, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ, που περιέχονται σε ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση

«Μέσα στη στενάχωρη αυτή κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας και των επώδυνων συνθηκών διαβίωσης, η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης με αφορμή την παρούσα ανακοίνωση θα ήθελε να προβάλει και να αναδείξει ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα ζωής, προσθέτοντας μία ευχάριστη νότα στα τόσα απαισιόδοξα και αποκαρδιωτικά μηνύματα που δεχόμαστε καθημερινά λόγω της ασύμμετρης απειλής από τον νέο κορωνοϊό που πλήττει την ανθρωπότητα.

Συμπληρώνοντας αισίως το πρώτο τρίμηνο του 2020, θα θέλαμε να συγχαρούμε την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για την πρωτόγνωρη αλλά και πρωτοφανή μείωση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων που πέτυχε το τελευταίο εξάμηνο στην Περιφέρεια Κρήτης,  συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δημοσιεύσει η Ελληνική Στατιστική Αρχή στο διαδίκτυο (www.statistics.gr), η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης έχει πετύχει το τελευταίο εξάμηνο (Οκτώβριος 2019 έως Μάρτιο 2020) μείωση των θυμάτων των τροχαίων δυστυχημάτων σε ποσοστό που ξεπερνάει το 65% συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο (Οκτώβριο 2018 έως Μάρτιο 2019).

Ειδικότερα, για την Περιφέρεια Κρήτης ενώ πέρυσι κατά το εξάμηνο από  τον 10ο/2018 μέχρι τον 03ο/2019, είχαν καταγραφεί 29 θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα, φέτος ο αριθμός των θυμάτων για το τελευταίο εξάμηνο που διανύσαμε, από τον 10ο/2019 μέχρι τον 03ο/2020 ανέρχεται στους 10. 

Τα επιμέρους στατιστικά στοιχεία ανά Νομό έχουν ως εξής :

Στο Νομό Ηρακλείου τα θύματα μειώθηκαν από 12 που είχαμε σε διάστημα ενός εξαμήνου πέρυσι (10ος/18 – 03ος/19), σε 2 το τελευταίο εξάμηνο

Στο Νομό Λασιθίου τα θύματα μειώθηκαν από 5 που είχαμε σε διάστημα ενός εξαμήνου πέρυσι (10ος/18 – 03ος/19) σε 0 το τελευταίο εξάμηνο

Στο Νομό Ρεθύμνου τα θύματα μειώθηκαν από 3 που είχαμε σε διάστημα ενός εξαμήνου πέρυσι (10ος/18 – 03ος/19) σε 2 το τελευταίο εξάμηνο

Στο Νομό Χανίων τα θύματα μειώθηκαν από 9 που είχαμε σε διάστημα ενός εξαμήνου πέρυσι (10ος/18 – 03ος/19) σε 6 το τελευταίο εξάμηνο

Η αξιοσημείωτη αυτή μείωση των θυμάτων, οφείλεται κατά αποκλειστικό λόγο στον ειδικό στρατηγικό επιχειρησιακό σχεδιασμό που εκπόνησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης υπό την καθοδήγηση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας από τα μέσα  Αυγούστου του 2019, όταν και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο με την ενδυνάμωση των υπηρεσιών Τροχαίας του νησιού με αστυνομικό προσωπικό.

Η λήψη και η εφαρμογή νέων μέτρων, σε συνδυασμό με την αύξηση της τροχονομικής αστυνόμευσης και την εντατικοποίηση των ελέγχων σε ένα ίδιο επί της ουσίας οδικό περιβάλλον, αποδεικνύουν ότι δύναται να επιφέρουν θεαματικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της μάστιγας των τροχαίων στο νησί.

Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί, ότι το εξάμηνο που μας πέρασε καταγράφεται ως το καλύτερο εξάμηνο των τελευταίων δέκα ετών, με τα λιγότερα θύματα στο βωμό του Μολώχ της ασφάλτου».

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr