Με ήπια συμπτώματα ο 20χρονος Σουηδός | «καθαρό» το περιβάλλον του – σταθερά σε επιτήρηση

Απαντήσεις για το πως συνεχίζει να βρίσκεται θετικός σε τεστ στον κορωνοϊό ο νεαρός από τη Σουηδία που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων, έδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γιώργος Σουρβίνος Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και μέλος Δ.Σ. στον ΕΟΔΥ.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, αναφέρουν τα Χανιώτικα Νέα, ο 20χρονος νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Νίμιτς στην Αθήνα με κορωνοϊό και στη συνέχεια έμεινες 14 ημέρες σε ξενοδοχείο της Πολιτικής Προστασίας, δεν “έσπασε” δηλαδή την καραντίνα και τηρήθηκε το πρωτόκολο.

Το τεστ της Τετάρτης ήταν θετικό μετά από 40 μέρες, καθώς προσήλθε ο νεαρός με ήπια συμπτώματα στο νοσοκομείο Χανίων. Σύμφωνα με τον κ. Σουρβίνο «το πιο πιθανό είναι ότι πρόκειται για μια περίπτωση με παρατεταμένη ανίχνευση γενετικού υλικού του ιού. Είναι μια κατάσταση που περιγράφεται συχνά ενώ μελέτες δείχνουν θετικό μοριακό τεστ για 53 ή ακόμα και 80 μέρες.

Ο Καθηγητής εξήγησε πως «οι ασυμπτωματικοί ακόμα και με θετικό PCR δεν είναι μεταδοτικοί στην κοινότητα».

Ο ίδιος ανέφερε πως συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών του νεαρού τόσο στον χώρο εργασίας του όσο και στην κοινωνική του ζωή. Έχουν ταυτοποιηθεί άτομα και θα γίνουν εργαστηριακά τεστ.

Το αισιόδοξο πάντως σύμφωνα με τον κ. Σουρβίνο είναι πως το άτομο αυτό βρίσκεται εδώ και τρεις εβδομάδες σε εργασιακό κύκλο άνω των 100 ατόμων, χωρίς κανείς τους να έχει αναφέρει κάποιο σύμπτωμα.

Στη… γραμμή Σουρβίνου η Σουηδική εταιρία…

Στη… γραμμή του ΕΟΔΥ κινείται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και η πλευρά της εταιρίας, στην οποία εργάζεται ο 21χρονος νεαρός. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, το οποίο νοικιάζει η Σουηδική εταιρία, η δημοσιογράφος του OPEN και του Γαύδος FmΕυτυχία Πενταράκη, εμφανίζεται καθησυχαστικός παραπέμποντας ουσιαστικά στις επίσημες ανακοινώσεις που έγιναν νωρίτερα από την πλευρά του καθηγητή Σουρβίνου, με τις οποίες δείχνει να συντάσσεται και η εταιρία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η εταιρία, έχει λάβει  κάθε δυνατή πρωτοβουλία για την υγειονομική προστασία όσων εργάζονται στις εγκαταστάσεις της στα Χανιά.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα  

Μοιραστείτε την είδηση