Λασίθι – κακοκαιρία | καθιστική διαμαρτυρία την Κυριακή
Κάλεσμα σε καθιστική διαμαρτυρία απευθύνουν οι κάτοικοι και οι παραγωγοί του Οροπεδίου Λασιθίου για την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 17:00, έξω από το Δημαρχείο της περιοχής, στον απόηχο των βιβλικών καταστροφών που άφησαν πίσω τους οι πρόσφατες πλημμύρες.
Η τοπική κοινωνία, με κεντρικό σύνθημα τη στήριξη του τόπου, διεκδικεί άμεσα μέτρα ανακούφισης για τις εκτεταμένες ζημιές που υπέστησαν οι υποδομές και ο πρωτογενής τομέας.
Η καλλιέργεια της πατάτας καταστράφηκε σε ποσόστό 80% ενώ τα κηπευτικά κατά 50%. Το οικονομικό πλήγμα για την τοπική οικονομία είναι τεράστιο.
Οι παραγωγοί κάνουν λόγο για ολική καταστροφή και ζητούν πράξεις και όχι λόγια, ώστε να αποζημιωθούν άμεσα και να μην περιμένουν για χρόνια όπως συνέβη, με αρκετούς από τους παραγωγούς στη Λάρισα μετά τον «Daniel», οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις περιμένουν ακόμα να αποζημιωθούν.
Οι έντονες καιρικές συνθήκες και οι πλημμύρες των προηγούμενων ημερών που έπληξαν τον κάμπο, βυθίζοντας τις τοπικές καλλιέργειες στη λάσπη και προκαλώντας τεράστιες ζημιές στο οδικό δίκτυο και στις υποδομές.
Οι κάτοικοι ζητούν άμεση έναρξη των διαδικασιών για την καταγραφή των ζημιών, οικονομική ενίσχυση των πληγέντων και υλοποίηση απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία της περιοχής στο μέλλον.


