Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Β

Κρήτη | σύλληψη ιερέα για ενδοοικογενειακή βία – καταγγελίες

Στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών αρχών του Ρεθύμνου βρίσκεται τις τελευταίες ώρες μια ιδιαίτερα σοβαρή περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας με «πρωταγωνιστή» μάλιστα έναν ιερέα, ηλικίας περίπου 40 ετών σε χωριό του δήμου Αγίου Βασιλείου. 

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η καταγγελία έγινε από την ίδια την πρεσβυτέρα, η οποία φέρεται να ανέφερε στις αρχές πως ο σύζυγός της, της επιτέθηκε. 

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη προχωρήσει στην σύλληψη του ιερωμένου, ενώ αύριο -εκτός απροόπτου- ο ρασοφόρος αναμένεται να λογοδοτήσει στον εισαγγελέα Ρεθύμνου για όσα φέρεται να τον κατηγορεί η πρεσβυτέρα, παίρνοντας έτσι η υπόθεση την δικαστική οδό. 

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι χθες το βράδυ ο ιερέας  επέστρεψε στο σπίτι του μεθυσμένος, με αποτέλεσμα να επιτεθεί χωρίς λόγο στην σύζυγο του και μάλιστα μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παιδιών τους.

Η γυναίκα όσο προσπαθούσε να αποφύγει το «μένος» του συζύγου της ιερέα, τόσο εκείνος εξαγριωνόταν περισσότερο, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να φύγει από το σπίτι τους, με τον ιερέα ωστόσο, να τρέχει πίσω της. 

Η πρεσβυτέρα, σύμφωνα πάντα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, βρήκε «καταφύγιο» σε συγγενικό της σπίτι, ενώ λίγο αργότερα κατήγγειλε το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές της περιοχής της, όπου μάλιστα φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε κάτι αντίστοιχο.

Πέρα από την ΕΛΑΣ όμως, η λόγω υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας απασχολεί έντονα και την μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, η οποία εξετάζει ήδη τις δικές «εσωτερικές» ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει απέναντι στον κληρικό. 

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr