Κρήτη | έκλεισε σχολείο λόγω κρούσματος κορωνοϊού – μαζικά τεστ ζητούν οι γονείς

Στην αναστολή της λειτουργίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βουτών στο Ηράκλειο, προχώρησαν οι υγειονομικές αρχές έπειτα από κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό.

Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό καθώς κρίθηκε αναγκαία η προληπτική αποχή του εκπαιδευτικού προσωπικού, ενώ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ζητά μέσα από ανακοίνωσή του, τη διενέργεια μαζικών τεστ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου:

«Έστω και με καθυστέρηση μιας ημέρας, το αίτημά μας για αναστολή της λειτουργίας του 2ου Δημοτικού σχολείου Βουτών, εξαιτίας του επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊου, έγινε δεκτό, καθώς κρίθηκε αναγκαία η ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ αποχή του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου, μετά από εισήγηση της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεννόηση με τη Δ/νση Α’ θμιας Εκπαίδευσης και το Υπουργείο Παιδείας. 

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τα όχι και τόσο γρήγορα αντανακλαστικά της Πολιτείας, δεν θα έχουν καμία επίπτωση στην υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, τις επόμενες μέρες.

Σε κάθε περίπτωση, ο Σύλλογός μας αισθάνεται δικαιωμένος που με τις ενέργειές του μέσα σε ένα 24ωρο, μπόρεσε να κινητοποιήσει τόσους φορείς.

Το αίτημά μας για διενέργεια μαζικού τεστ σε όλο το προσωπικό εξακολουθεί να ισχύει και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας μέχρι να ικανοποιηθεί, προκειμένου να επιστρέψουν όλοι με ασφάλεια στο σχολείο.

Ευχόμαστε ότι θα πάνε όλα καλά, λυπούμαστε για την αναστάτωση που θα επιφέρει η αναστολή της λειτουργίας στην καθημερινότητα πολλών οικογενειών, αλλά προέχει η διασφάλιση της υγείας όλων μας, μαθητών και εκπαιδευτικών.
Θα σας κρατάμε ενήμερους για οποιαδήποτε εξέλιξη».

Μοιραστείτε την είδηση