Κρήτη | 1,5 εκ. ευρώ για βελτίωση οδικού άξονα Βρύσες-Χώρα Σφακίων-Όρια Π.Ε. Χανίων

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020», με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) η μελέτη για το έργο «Βελτίωση κατά τμήματα οδικού άξονα Βρύσες-Χώρα Σφακίων-Όρια Π.Ε. Χανίων (Δια του Φραγκοκάστελου)» προϋπολογισμού 1.572.826,28 €.

Το αντικείμενο της μελέτης αφορά την βελτίωση κατά τμήματα του οδικού άξονα «Βρύσες – Χώρα Σφακίων – όρια Π.Ε. Χανίων, διά του Φραγκοκάστελλου», ο οποίος αποτελείται από την Επαρχιακή οδό με αριθμό 54 «Βρύσες – Ασκύφου – Χώρα Σφακίων» και τμήμα της Επαρχιακής οδού με αριθμό 31 «Ροδοβάνι – Σούγια – Χώρα Σφακίων προς Μύρθιο και Μονή Πρεβέλης δια Αγ. Ρουμέλης, Αγ. Ιωάννου, Ανωπόλεως, Κομιτάδων, Πατσιανού, Καψοδάσους και Σκαλωτής μετά διακλαδώσεως εις Φραγκοκάστελο».

Ο οδικός άξονας «Βρύσες – Χώρα Σφακίων – όρια Π.Ε. Χανίων, διά του Φραγκοκάστελλου» ως έχει σήμερα, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για ασφαλή κίνηση των οχημάτων, σε σχέση με τον υφιστάμενο κυκλοφοριακό φόρτο.

Η μελέτη αποσκοπεί στην αύξηση της οδικής ασφάλειας της οδού, παρακάμπτοντας οικισμούς και βελτιώνοντας τα γεωμετρικά στοιχεία της χάραξης.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr

Χρηστάλλα Κακαβελάκη έχει δημοσιεύσει 25270 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Χρηστάλλα Κακαβελάκη