Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Β

Κίσαμος | ανοίγει για το κοινό το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, θα βρίσκεται ξανά σε λειτουργία το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής που βρίσκεται στη θέση Γλυκορίζια στην πόλη της Κισάμου

Μια δραστηριότητα που έχει στόχο την εκπαίδευση των νέων μας σε θέματα οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας.

Η εκπαίδευση των μαθητών θα γίνεται από διπλωματούχο εκπαιδευτή οδηγών και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό. Οι μαθητές, αφού θα ενημερώνονται για τις βασικές αρχές του Κ.Ο.Κ. σε ένα ανοιχτό διαμορφωμένο αμφιθέατρο, θα ακολουθεί προσομοίωση σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας με ηλεκτροκίνητα οχήματα και ποδήλατα στις ειδικά διαμορφωμένες πίστες.  

Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις στο Κυκλοφοριακό Πάρκο θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από 08:30π.μ. έως 12:30μ.μ., απευθύνονται σε μαθητές της Α/θμιας  & Β/θμιας Εκπαίδευσης και ανάλογα την ηλικία των μαθητών, θα προσαρμόζεται και το μάθημα.

Παράλληλα, το πάρκο θα παραμένει ανοικτό καθημερινά τα απογεύματα από  Δευτέρα έως Σάββατο από τις 17:00μ.μ. έως τις 21:00μ.μ. και θα είναι ελεύθερο για το κοινό και τα παιδιά, για παιχνίδι και απασχόληση.

Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις θα γίνονται με ολιγομελή γκρουπ (π.χ. ανά τμήμα ή τάξη σχολείου), αυστηρά κατόπιν ραντεβού και τηρουμένων όλων των ισχυόντων μέτρων ασφάλειας για την αποφυγή διάδοσης του COVID 19.

Η συμμετοχή των μαθητών στην παραπάνω δραστηριότητα θα είναι δωρεάν.

Για πληροφορίες και ραντεβού, μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία Δημάρχου και στο τηλέφωνο 2822340200 (8:00π.μ.-15:00π.μ., κα Μαρακάκη Βίκυ).

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr