Καλογερής | διευκρινίσεις για τον δρόμο προς Γουβερνέτο μετά την απόφαση του Ειρηνοδικείου

Διευκρινιστική ανακοίνωση για το πολυσυζητημένο θέμα του δρόμου που οδηγεί προς τη Μονή Γουβερνέτου, με αφορμή την πρωτόδικη απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής.

Αναλυτικά:

«Με την με αριθμό 604/2021 (πρωτόδικη) απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων έγινε δεκτή η ανακοπή της Ιεράς Μονής Γουβερνέτου κατά του πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής που εξεδόθη και αφορούσε την επαρχιακή οδό Χανίων – Γουβερνέτου για καθαρά τυπικό λόγο (έκδοση από αναρμόδιο όργανο).

Σε καμία περίπτωση, η ανωτέρω απόφαση δεν αφορά τον χαρακτηρισμό της συγκεκριμένης οδού ως ιδιωτικής ή επαρχιακής και δεν αίρεται το ισχύον καθεστώς επαρχιακής οδού, αφού το εν λόγω Δικαστήριο δεν έχει εκ του Νόμου τέτοια αρμοδιότητα.

Παρά ταύτα, εν’ όψει και του γεγονότος ότι η απόφαση κρίνεται εσφαλμένη και ως προς τον τυπικό λόγο για τον οποίο έγινε δεκτή η ανακοπή της Ιεράς Μονής, η Περιφέρεια Κρήτης θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα που προβλέπει ο Νόμος για την ανατροπή της από το αρμόδιο Πρωτοδικείο Χανίων, στο οποίο και θα προσφύγουμε εντός της επόμενης εβδομάδας».

Μοιραστείτε την είδηση