Αμέτρητες πληγές – Διαλυμένο οδικό δίκτυο – Κλειστά σχολεία (φώτο)

Παρά την ύφεση της κακοκαιρίας σήμερα, τα χθεσινά έντονα καιρικά φαινόμενα, έχουν αφήσει τα σημάδια τους, σε όλο το Βόρειο τμήμα της Επαρχίας Κισάμου αλλά και την ενδοχώρα.

Επίσης πολλά σημαντικά και προβλήματα έχουν καταγραφεί στους Δήμους Πλατανιά, Χανίων & Καντάνου – Σελίνου.

Από το πρωί οι υπηρεσίες των Δήμων καταγράφουν συμβάντα εντός και εκτός των πόλεων με πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, εκτάσεις που έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και διαλυμένο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα – μέχρι στιγμής:

Κίσαμος

Στο λιμάνι Καβονβησίου έχει καταγράψει μικρή κατολίσθηση, ενώ σε ισχύ είναι ακόμη το απαγορευτικό απόπλου.
Η Πυροσβεστική υπηρεσία Κισάμου χρειάστηκε να παρέμβει σε μεταφορά νεφροπαθή προς το νοσοκομείο Χανίων, στον απεγκλωβισμό πολιτών από αυτοκίνητο που η πορεία του σταμάτησε μπροστά από πεσμένο δέντρο, σε αντλήσεις 2 σπιτιών στην ευρύτερη περιοχή Βουκολιών και Κισάμου αλλά και στην βοήθεια του Πυροσβεστικού σώματος Χανίων.

Από νωρίς το πρωί, συνεργεία του Δήμου Κισάμου διενεργούν αυτοψίες για καταγραφή ζημιών ενώ παραμένουν κλειστοί οι δρόμοι: Από το ύψος των Τοπολίων έως τους Μύλους. Η επαρχιακή οδός Σφηναρίου – Κάμπου και η οδός από Σάσσαλο προς Αλιγούς.

Δηλώσεις Δημάρχου Κισάμου Θεόδωρου Σταθάκη

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κύριο Σταθάκη, μας είπε:

Οι πληγές από τη μεγάλη κακοκαιρία είναι τεράστιες σε όλο το Επαρχιακό, Δημοτικό και Αγροτικό οδικό δίκτυο.
Στο Σφηνάρι καταστράφηκαν θερμοκήπια.
Στύλοι της Δεή αιωρούνται στις περιοχές Σφηνάρι και Κατσωματάδο.
Βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης των περιοχών Σφηνάρι και Μελισσιά ενώ στο χωριό Μελισσιά, καθώς ο δρόμος είναι τελείως αποκομμένος και δεν είναι γνωστό πότε θα αποκατασταθεί, δε μπορούν να διορθώσουν τη βλάβη.
Τεράστιες ζημιές έχει και ο δρόμος από Κεφάλι προς Έλος και παραμένει κλειστός στο ύψος των Τοπολίων.
Ο πρώην Δήμος Ινναχωρίου είναι εντελώς αποκομμένος από τον Δήμο Κισάμου και το δικαίωμα πρόσβασης που ζητάνε οι κάτοικοι δεν γίνεται κατανοητό από τις αρμόδιες υπηρεσίες, κάτι που θα μας οδηγήσει να απευθυνθούμε και στην εισαγγελία.
Καλλιέργειες καταστράφηκαν και σπίτι στο Έλος κινδυνεύει , έαν υπάρξουν σύντομα ακραία καιρικά φαινόμενα. Θέλουμε να παρέμβουμε για να σωθεί το σπίτι αλλά αυτό δεν είναι δυνατό και κανένας εργολάβος από τα Εννιά χωριά δε μπορεί να πάει.
Δυστυχώς οι πολίτες χρειάζεται να απευθύνονται στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη για να μπορούν να φεύγουν από το σπίτι τους ή να πηγαίνουν προς αυτό σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε άλλο.

Σέλινο

Ο δρόμος από Παλαιόχωρα προς Χανιά, ανοίγει και κλείνει σε τακτά χρονικά διαστήματα καθώς βρίσκεται από νωρίς το πρωί συνεργείο του Δήμου για να αποκατασταθούν οι ζημιές.
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα χωριά γύρω από την Παλαιόχωρα, με τους περισσότερους δρόμους να παραμένουν κλειστοί. Στα Μεσαύλια υπάρχουν σοβαρές – συνεχόμενες κατολισθήσεις.

Απεγκλωβισμός από αυτοκίνητο
Τράχηλος Κισάμου
Τράχηλος Κισάμου
Τράχηλος Κισάμου
Κορφαλώνας Κισάμου
Βιγλιά Κισάμου – Χωράφι που έχει μετατραπεί σε λίμνη
Τράχηλος Κισάμου
Βιγλιά Κισάμου
Ψαρολίμανο Κισάμου
Τελωνείο Κισάμου
Δρόμος προς Παλαιόχωρα στο ύψος της Νερατζιάς

Μοιραστείτε την είδηση