Κ. Χαρτζουλάκης : «Είναι στοίχημα να πατάξουμε τη νοθεία στο ελαιόλαδο»

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Ο ρόλος του Ελαιολάδου στην Κρητική Διατροφή – Τρόποι στήριξης και προώθησής του»  έγινε χθες Σάββατο 23 Μαρτίου στα πλαίσια του 5ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ελαιολάδου στο Ρέθυμνο. Οργανώθηκε από τη Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και σε συνεργασία με όλους τους φορείς ελαιολάδου της Κρήτης.

Ο  Μ. Χνάρης, εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις δράσεις για την παραγωγή και προώθηση του ποιοτικού κρητικού ελαιολάδου, ο Ν. Μπουνάκης, πρόεδρος της PROACTIVE AE στην ανάδειξή του μέσω branding τόπου, ο Ν. Ψυλάκης, λαογράφος στον πολιτισμός της ελιάς στην Κρήτη και τη κυρίαρχη θέση των προϊόντων της ελιάς στην Κρητική γαστρονομία και ο Μ. Παναγιωτάκης, πρόεδρος του Ινστιτούτου Κρητικής διατροφής στο ελαιόλαδο στη γαστρονομία και το σήμα ΄Κρητική κουζίνα’.

Ο Κ. Χαρτζουλάκης, γεωπόνος-ερευνητής αναφέρθηκε στην καλλιέργεια της ελιάς στο κόσμο, τα προβλήματα και τις προοπτικές και τόνισε ότι το Κρητικό ελαιόλαδο, αν υπάρξει σοβαρή και συντεταγμένη στρατηγική που θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα και τις αδυναμίες του παρελθόντος και θα αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν (ποιοτικά και οργανοληπτικά) και πατάξουμε την νοθεία, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Αντίθετα, ανοίγονται νέες αγορές που μπορούμε να κατακτήσουμε αν επιμείνουμε στην ποιότητα.

Μοιραστείτε την είδηση