Ηράκλειο | έκλεισε το αεροδρόμιο λόγω κακοκαιρίας – δρόμοι κλειστοί

Δρόμοι έκλεισαν, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, ενώ, ανεστάλησαν και οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και όπως επιβεβαίωσε ο Αερολιμενάρχης, κ. Γιώργος Πλιάκας στο neakriti.gr, το αεροδρόμιο Ηρακλείου παραμένει κλειστό από τις 12:30 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει διάφορα προβλήματα στις υποδομές του αεροδρομίου, ενώ σύμφωνα με τον κ. Πλιάκα, «εάν δεν αποκατασταθούν τα προβλήματα και το αεροδρόμιο δεν γίνει ξανά ασφαλές για το κοινό, υπάρχει περίπτωση να παραταθεί η αναστολή της λειτουργίας του».

Ενδεικτικές είναι και οι εικόνες που εστάλησαν από πολίτη στο neakriti.gr, έξω από το αερόδρομιο Ηρακλείου, το μεσημέρι της Τετάρτης:

Η ανακοίνωση της ΥΠΑ: 

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την ολιγόωρη αναστολή λειτουργίας του αεροδρομίου Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης” λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε από χθες το νησί της Κρήτης και από την οποία δημιουργήθηκαν προβλήματα στις υποδομές.

Συγκεκριμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το αεροδρόμιο Ηρακλείου θα παραμείνει προσωρινά κλειστό για τις επόμενες 4 ώρες, από τις 12:30 το μεσημέρι έως τις 16:30 το απόγευμα της 21/10/2020, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του αερολιμένα και η ασφάλεια των πτήσεων και των επιβατών.»

Μοιραστείτε την είδηση