Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Β

Ηράκλειο | 825.000€ για δημιουργία Λέσχης Σίτισης στο Αστυνομικό Μέγαρο

Την σύμβαση με προϋπολογισμό 825.000 ευρώ για την επέκταση του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου που προβλέπει την κατασκευή Λέσχης Σίτισης για το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην υπογραφή της σύμβασης από τον Περιφερειάρχη παρόντες ήταν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Ταξίαρχος Νίκος Σπυριδάκης, η Αστυνόμος Α΄ Μαρία Μακράκη, ο διευθυντής τεχνικών έργων Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Ψαρουδάκης, τα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών Γιώργος Κανδεράκης, Δήμητρα Τζανάκη και ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας «ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» Χαράλαμπος Αποστολάκης.

Σε δηλώσεις του ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου Νίκος Σπυριδάκης ευχαριστώντας θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την διασφάλιση της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια, είπε, ότι η ημέρα αυτή είναι πολύ σημαντική για την τοπική ΕΛ.ΑΣ. ενώ χαρακτήρισε την δημιουργία Λέσχης Σίτισης για τους ένστολους ως δώρο ζωής. Μάλιστα ο κ. Σπυριδάκης, τόνισε ότι, με την λειτουργία της Λέσχης, σε ημερήσια βάση θα εξυπηρετούνται 400-500 ένστολοι από τα Σώματα Ασφάλειας του Ηρακλείου.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε, ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την ΕΛ.ΑΣ. το οποίο μετά την συνέργεια Αστυνομίας, Ένωσης Αστυνομικών, και Περιφέρειας ολοκληρώθηκε η μελέτη και διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση ύψους 825.000 ευρώ από πόρους της Περιφέρειας για την κατασκευή του έργου στο Αστυνομικό Μέγαρο στην ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου.

«Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τους ένστολους των Σωμάτων Ασφαλείας που καθημερινά προσφέρουν στην κοινωνία», ανέφερε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Το έργο

Πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες για την κατασκευή αίθουσας συνάθροισης κοινού(λέσχη), γραφεία, W.C και κουζίνα-μαγειρείο.

Θα γίνουν επίσης εργασίες αποκατάστασης της υφιστάμενης μόνωσης, εργασίες μόνωσης των υφιστάμενων εξωτερικών κουφωμάτων, εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών για την παραγωγή ζεστού νερού και σύνδεσή τους με το υπάρχον σύστημα(λέβητα πετρελαίου), ώστε να υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr