Κρήτηνέα

Είμαστε απλά τραγικοί και αγνώμονες στην αξία της ανθρώπινης ζωής | video

Μπορεί το οδικό δίκτυο στην Κρήτη να είναι σε άθλιο επίπεδο, μπορεί εδώ και πολλά χρόνια η ανεπάρκεια σε σήμανση και φωτισμό να δυσχεραίνει τις μετακινήσεις και μπορεί πραγματικά οι ελλείψεις σε υποδομές να είναι ζητήματα προς διερεύνηση και ευκαιρίες να αποδοθεί το άλλοθι του καθενός.

Τα πολλά, αναρίθμητα, σαν σε πόλεμο, θανατηφόρα τροχαία, κάθε χρόνο στο νησί μας, δεν οφείλονται κυρίαρχα στους παραπάνω λόγους. Αυταπατάται όποιος νομίζει ότι φταίνε οι δρόμοι.

Σάββατο 31/8, ώρα 20:45, ΒΟΑΚ στον Πλατανιά

Είναι καθαρή πλάνη να θεωρούμε ότι το ανεπαρκές οδικό δίκτυο μας οδηγεί στο θάνατο. Όχι κυρίες μου και κύριοι. Στο θάνατο, το δικό μας ή του απέναντι, μας οδηγούν, τα λάθη μας, η αλαζονεία στο τιμόνι, η επιπολαιότητα, το αλκοόλ, το κινητό και τα εν κινήσει μηνύματα.

Η οδηγική μας συμπεριφορά είναι εξόχως χαμηλού επιπέδου και αυτό δεν τίθεται καμμιάς αμφισβήτησης. Εάν, άμεσα και αποφασιστικά, στην πατρίδα μας δεν τεθεί σοβαρά η προοπτική της διδαχής στο σχολείο, τότε απλώς θα μετράμε θανάτους στην άσφαλτο της Κρήτης. Σταθερά, διαχρονικά και μοιραία…

Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr