Δημοτικό γηροκομείο Χανίων | με κορωνοϊό ηλικιωμένη φιλοξενούμενη

Έπειτα από τους διαγνωστικούς ελέγχους που έγιναν σε 83 ηλικιωμένους στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, μία εκ των ωφελούμενων της δομής ηλικίας 70 ετών, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Η φιλοξενούμενη στο Δημοτικό Γηροκομείο δεν έχει εμφανίσει κανένα σύμπτωμα, ενώ οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων, για προληπτικούς λόγους, καθ’ υπόδειξη του ΕΟΔΥ, όπου θα νοσηλευτεί στην κλινική διάμεσης νοσηλείας (covid).

Το προσωπικό και οι φιλοξενούμενοι του Γηροκομείου, οι οποίοι υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο ανά 5 ημέρες, θα εξεταστούν εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα 4/1/21. Διαγνωστικοί έλεγχοι έχουν γίνει στις 26/12 και 31/1 με τόσο τη διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης-αντιγόνου (rapid) αλλά και μοριακών (PCR), μετά την πρώτη γνωστοποίηση κρούσματος κορωνοϊού στη δομή.

Επίσης, για την προφύλαξη τόσο των ωφελούμενων όσο και του προσωπικού, οι εργαζόμενοι υποβάλλονται απαραιτήτως σε rapid-τεστ, κατά την είσοδό τους στη δομή.

Η διοίκηση και το προσωπικό του Δημοτικού Γηροκομείου, λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διασποράς, ενώ υπάρχει διαρκής επικοινωνία του Προέδρου του Δ.Σ., Γιάννη Σημαντηράκη και του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη με τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και τον ΕΟΔΥ, ώστε να τηρούνται αυστηρά τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και να θωρακιστεί η υγεία και ασφάλεια των ηλικιωμένων φιλοξενούμενων.

Μοιραστείτε την είδηση