Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Γ

Δήμος Πλατανιά | συνάντηση για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων

Πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Προϊσταμένης  της Α΄ βαθμιας Εκπαίδευσης Χανίων  Χρύσας Τερεζάκη, συνάντηση με τον Δημάρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, σχετικά με το θέμα της λειτουργίας των σχολικών μονάδων Α΄ βαθμιας Εκπαίδευσης.

Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες η απερχόμενη Πρόεδρος της Α’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Χρυσάνθη Μαραγκουδάκη – Πλοκαμάκη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ Πλατανιά Αντώνης Φραγκονικολάκης ο Αντιδήμαρχος της ΔΕ Μουσούρων Στέλιος Δημητρογιαννάκης, καθώς και τα μέλη του ΠΥΣΠΕ Χανίων.

Στη συνάντηση έγινε εκτενής ενημέρωση σχετικά με θέματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων και ειδικότερα για αναφορές και δημοσιεύματα, σχετικά με τον επιχειρούμενο λειτουργικό υποβιβασμό τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων.

Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Πλατανια «η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου λήφθηκε στη βάση αναφορών από Διευθυντές Σχολικών Μονάδων καθώς και δημοσιευμάτων στο Τοπικό Τύπο, περί επιχειρούμενης υποβάθμισης Σχολικών μας Μονάδων και χαιρόμαστε που μετά από ενέργειες της Προϊσταμένης Α’ βάθμιαςς Εκπαίδευσης και των Διευθυντών μας αυτή δε πρόκειται να πραγματοποιηθεί.»

 Η Προϊσταμένη κ. Τερεζάκη διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο και όλους τους παρευρισκόμενους ότι οι εισηγήσεις της,  θα αφορούν στη διατήρηση της λειτουργικότητας όλων των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Πλατανιά για τα έτη 2024-2025, σύμφωνα και με την προηγούμενη σχολική χρονιά 2023-2024, διασφαλίζοντας έτσι την εύρυθμη και ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία.

«Ο κ. Μαλανδράκης εξέφρασε την ικανοποίηση του καθώς από τη συνάντηση διαφάνηκε ότι βούληση της Α΄ θμιας Εκπαίδευσης Χανίων είναι, η συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των Σχολικών μας Μονάδων, ώστε να μην υποβιβαστεί το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο και οι ευκαιρίες μάθησης προς τους μαθητές του Δήμου Πλατανιά», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr