Δήμος Πλατανιά | προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και εκδρομέων

Ο Δήμος Πλατανιά, στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων, σύμφωνα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, σε περιαστικά ή μη δάση, σε ευπαθείς και ευαίσθητες περιοχές, στο σύνολο της έκτασης της Π.Ε. Χανίων, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου (από 00:00 έως και 24:00) τις ημέρες εκείνες για τις οποίες θα αποφασίζεται η εφαρμογή του, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες τον δείκτη επικινδυνότητας για πυρκαγιά και τις εισηγήσεις των αρμοδίων Υπηρεσιών , ανακοινώνει ότι απαγορεύεται η κίνηση και η παραμονή εκδρομέων και στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Σαμαριάς, στις παραπάνω περιπτώσεις.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α. καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία, εκτελούν χρέη επιτήρηση δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Επίσης, σε ισχύ βρίσκεται η απαγόρευση ελεύθερου κάμπινγκ, καθώς και το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2021 (1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου) ή ως την ημερομηνία παράτασης της.

Μοιραστείτε την είδηση