Δήμος Κισάμου | αναλυτικές οδηγίες για δήλωση ζημιών ζωικού κεφαλαίου – έως την Δευτέρα η προθεσμία

Μετά από επικοινωνία το μεσημέρι της Πέμπτης 27 Ιανουαρίου, του Επόπτη ΕΛΓΑ με τον Δήμο Κισάμου, υπήρξε η εξής ενημέρωση:

«λόγω φόρτου εργασίας στο Υπ/μα Ηρακλείου, οι παραγωγοί που έχουν υποστεί απώλειες ζωικού κεφαλαίου από την Χιονόπτωση στις 24-26/1/2022 θα πρέπει να απευθύνονται στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ του Δήμου για την αναγγελία και όχι στο υπ/μα Ηρακλείου (όπως ίσχυε έως τώρα).»

Οι αναγγελίες απώλειας ζώων έχουν προθεσμία έως την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022.

Για την αναγγελία στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ απαιτούνται: Ονοματεπώνυμο, Πατρώνυμο, ΑΦΜ, EL (κωδικός) Κτηνοτροφικής Εκμετάλλευσης, Είδος και Αριθμός νεκρών ζώων.

Μετά την λήξη της προθεσμίας θα σταλούν οι καταστάσεις με τα στοιχεία των κτηνοτροφών και αφού ολοκληρωθεί η καταχώρηση των αναγγελιών από το Υπ/μα ΕΛΓΑ Ηρακλείου, θα αποσταλεί στο Δήμο η κατάσταση με τους κωδικούς πληρωμής για όσους κτηνοτρόφους θα πληρώσουν τα τέλη εκτίμησης στην Τράπεζα Πειραιώς. Υπάρχει και η δυνατότητα πληρωμής των τελών εκτίμησης μέσω ΕΛΤΑ με επιβάρυνση του παραγωγού των τελών αποστολής.

Οι κτηνοτρόφοι μετά την κατάθεση των τελών εκτίμησης, πρέπει να επιστρέψουν στον ανταποκριτή του Δήμου για την σύνταξη της δήλωσης ζημιάς με την απόδειξη καταβολής η οποία και θα επισυνάπτεται.
Υπενθυμίζουμε ότι βάσει κανονισμού ΕΛΓΑ, αποζημιώνονται από το χιόνι μόνο ζώα που βρίσκονται σε σταυλικές εγκαταστάσεις (εντός ή πέριξ αυτών).
Τηλέφωνο ανταποκριτή Δήμου για την αναγγελία: 28223.40218 (Σκουνάκης Βασίλης)

Μοιραστείτε την είδηση