Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Β

Δήμος Γαύδου | μια οφειλόμενη απάντηση προς αποκατάσταση της αλήθειας

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Δήμος Γαύδου και η Δημοτική Αρχή δέχονται μία αήθη επίθεση από τον συμπολίτη μας κ. Μάνο Βυνιχάκη, ο οποίος «καταγγέλλει» σε Μέσα Ενημέρωσης και σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τη μη «υδροδότηση» του χωραφιού του στο νησί μας, όπου κι έχει εγκαταστήσει το τροχόσπιτό του. 

Επειδή οι «καταγγελίες» αφ’ ενός δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αφ’ ετέρου σε αυτές αποκρύπτονται κρίσιμα δεδομένα, τα οποία αποδεικνύουν ότι ο Δήμος Γαύδου κινείται με μοναδικό γνώμονα τη νομιμότητα, αναζητώντας, ταυτόχρονα, την καλύτερη δυνατή λύση για την αντιμετώπιση τού συγκεκριμένου θέματος, η Δημοτική Αρχή έκρινε σκόπιμο να προχωρήσει στην έκδοση της παρούσας ανακοίνωσης, για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Τα πραγματικά δεδομένα έχουν ως εξής:

1. Το θέμα δεν αφορά την ύδρευση, όπως αφήνει να εννοηθεί ο συμπολίτης μας, αλλά την άρδευση. Εξ αρχής, ως Δήμος, είχαμε κάνει γνωστούς τους λόγους για τους οποίους η κείμενη νομοθεσία δεν προβλέπει, στην προκειμένη περίπτωση, τη σύνδεση με δίκτυο άρδευσης.

2. Ως Δήμος, προτείναμε στον συμπολίτη μας συγκεκριμένες εναλλακτικές λύσεις, καμία εκ των οποίων δεν αποδέχθηκε. Οφείλω να επισημάνω πως, σε καθαρά προσωπικό και ανθρώπινο επίπεδο, του πρότεινα να χρησιμοποιεί νερό άρδευσης από τη δική μου περιουσία, η οποία γειτνιάζει με τη δική του. 

3. Μία λύση που επίσης προτάθηκε στον συμπολίτη μας είναι να υπάρξει ένα μισθωτήριο, έναντι ενός ελάχιστου, απολύτως συμβολικού ποσού, προκειμένου, ακολούθως, να προχωρήσουμε στη μεταβίβαση, στο όνομά του, υπάρχοντος υδρομέτρου. Η λύση αυτή έγινε αποδεκτή, προ ημερών, από τον συμπολίτη μας. Κι ενώ, ως Δήμος, έκτοτε, περιμένουμε μέχρι και σήμερα την υποβολή τής σχετικής αίτησης με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να «κλείσει» οριστικά το θέμα, ενημερωνόμαστε ότι ο συμπολίτης μας, σε δηλώσεις του σε Μέσα Ενημέρωσης, συνεχίζει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα!

4. Η Γαύδος, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι ένας «μαγικός» τόπος, με φιλόξενους κατοίκους, οι οποίοι με χαρά υποδέχονται όλους όσους μπορούν να αναγνωρίσουν τη μοναδική περιβαλλοντική αξία του νησιού και να απολαύσουν τις ομορφιές του, χωρίς να το ζημιώνουν. Σε αυτή τη «σχέση ζωής» όλοι αντιμετωπίζονται ισότιμα, χωρίς διακρίσεις. Οι όποιες «αιχμές» περί «κακόβουλων» και «ρατσιστικών» συμπεριφορών, με αφορμή την εφαρμογή της νομιμότητας σ’ ένα θέμα που αφορά την άρδευση ενός χωραφιού στη Γαύδο, είναι τουλάχιστον αστείες, συνεπώς και ανάξιες σχολιασμού.

Λίλιαν Στεφανάκη
Δήμαρχος Γαύδου

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr