Δήμος Χανίων | συνάντηση για το Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Στην έδρα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Κρήτης, στο Ηράκλειο, μετέβη την προηγούμενη εβδομάδα, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας, Μαρία Κασωτάκη και τον προϊστάμενο Προγραμματισμού και Αξιολόγησης, Γιάννη Μπαλαντινάκη. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιώργος Ξανθουδάκης, καθώς και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε διεξοδικά η εξέλιξη του Προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.) και αναλύθηκε η πορεία των εργασιών και των σχεδιασμών της δημοτικής αρχής αναφορικά με την υλοποίηση του Προγράμματος.

Η κ. Κασωτάκη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα  από μεριάς της δημοτικής αρχής και της Τεχνικής Υπηρεσίας Χανίων στη διαχείριση του Προγράμματος, ενώ αποσαφηνίστηκε ότι μέχρι τέλος Μαρτίου 2021, ο Δήμος Χανίων θα έχει καταθέσει το σύνολο των μελετών προς ένταξη.

Ο Δήμαρχος Χανίων από την μεριά του δήλωσε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση συμμετείχαμε σε ακόμα μια συνάντηση με τους προϊσταμένους της Διαχειριστικής Αρχής, τους οποίους ευχαριστούμε για τη θερμή ανταπόκριση και την υποστήριξη των αιτημάτων μας. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το γεγονός, ότι ο Δήμος Χανίων θα απορροφήσει το σύνολο του ποσού το οποίο έχει αρχικά διατεθεί».

Τέλος, στο περιθώριο της συζήτησης έγινε εκτενής αναφορά στην επόμενη προγραμματική περίοδο, για τη νέα φάση του προγράμματος Β.Α.Α., το οποίο σχεδιάζεται ήδη από το Υπουργείο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Κρήτης και αναμένεται να έχει αυξημένη δυνατότητα  χρηματοδότησης για μεγάλα έργα υποδομής.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr

Χρηστάλλα Κακαβελάκη έχει δημοσιεύσει 25187 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Χρηστάλλα Κακαβελάκη