Χανιά | σε διαθεσιμότητα αστυνομικός για άσκοπους πυροβολισμούς

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε αστυνομικός στα Χανιά, που έριχνε άσκοπους πυροβολισμούς, μαζί με ακόμη 3 άτομα.

Στη σύλληψη συνολικά τεσσάρων νεαρών ανδρών, προχώρησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου, αστυνομικοί του ΤΑΕ Χανίων. Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και αστυνομικός 28 ετών από την Κρήτη, ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής.

Όλα ξεκίνησαν όταν η ΕΛ.ΑΣ. δέχτηκε καταγγελία για «άσκοπους πυροβολισμούς». Οι αστυνομικοί μετέβησαν επιτόπου, όπου εντόπισαν ένα σταθμευμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο. Ακολούθησε ενδελεχής έρευνα και στους 4 νεαρούς που βρίσκονταν στο σημείο.
Οι αστυνομικοί του ΤΑΕ Χανίων βρήκαν στην κατοχή του αστυνομικού, αλλά και σε χώρο δίπλα στο αυτοκίνητο ένα πιστόλι με το γεμιστήρα του, φυσίγγια, κάλυκες και μικροποσότητα κάνναβης. Τα ευρήματα αυτά κατασχέθηκαν, ενώ και οι 4 νεαροί συνελήφθησαν.

Εξύβριση και απειλή αστυνομικού των ΤΑΕ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ένας από τους νεαρούς έβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς. Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, το όπλο που κατασχέθηκε επρόκειτο να αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση.
Άπαντες οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα. Ωστόσο, ο συλληφθείς αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά από απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Εξάλλου, σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Το έργο της προανάκρισης διενεργήθηκε από την Ασφάλεια Χανίων.

Μοιραστείτε την είδηση